Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΎ ΠΡΏΤΟΥ ΑΙΏΝΑ….

Όλα είναι ρόδινα..
Οδικό δίκτυο : στην εντέλεια
Συστήματα ύδρευσης : στην εντέλεια
Συστήματα ηλεκτροδότησης : στην εντέλεια
Συστήματα άρδευσης : στην εντέλεια
Συστήματα επικοινωνίας : στην εντέλεια
Τι;
Διαφωνείτε;
Μα γιατί;
Ας δούμε, λοιπόν, τα συστήματα επικοινωνίας, για παράδειγμα :
Όλοι έχουμε από ένα κινητό τηλέφωνο, όλοι έχουμε Ίντερνετ και στα σπίτια μας …
Τι το πιο εύκολο ; Τόσες εταιρίες υπάρχουν με τόσα διαφορετικά προγράμματα για όλα τα γούστα !!
Βέβαια, αν ζεις σε μια μεγάλη πόλη είσαι προνομιούχος : έχεις πρόσβαση σε όλα τα προγράμματα χωρίς περιορισμό. Αντιθέτως, αν ζεις σε ένα χωριό περιορίζεσαι στα λίγα προγράμματα που υποστηρίζονται από κάποιες εταιρίες.
Η υποβάθμιση σου δεν σταματά εδώ όμως…
Αν έχεις αποκτήσει γραμμή τηλεφώνου εδώ και πολύ καιρό δεν έχεις πρόβλημα να αλλάξεις πάροχο … Αν όμως επιθυμείς να αποκτήσεις καινούρια γραμμή ή να κάνεις μεταφορά της υπάρχουσας γραμμής σε άλλη περιοχή, ακόμη και στο ίδιο το χωριό είσαι καταδικασμένος να υποφέρεις και να βρεις λύση για να μπορέσει η εταιρία να εντοπίσει το σωστό σπίτι ώστε έτσι να ολοκληρώσει την μεταφορά ..
Σίγουρα όσοι ζουν σε πόλη δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ…
Τι να κάνουμε ..
Που να φανταστούν ότι στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα η επαρχία αντιστοιχεί στο τωρινό Μπανγκλαντές !!
Βλέπετε, μετά από 2017 χρόνια, στα χωρία στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν οδούς και αν υπάρχουν δεν υπάρχουν αριθμοί στα σπίτια !!! Άνθρωποι που ζουν εδώ και 40 χρόνια στο ίδιο σπίτι δεν γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση τους …. Αλλά και να θέλουν να την μάθουν δεν μπορούν…. διότι δεν υπάρχουν τα στοιχεία πουθενά !!!!
Το αποτέλεσμα : όταν θέλεις να κάνεις μεταφορά γραμμής να είσαι προετοιμασμένος να ζήσεις ένα Γολγοθά !!
Απευθύνεσαι στον Πρόεδρο του χωρίου, μετά στον δημοτικό υπάλληλο, μετά στον Δήμαρχο και μαθαίνεις ότι η μελέτη έγινε για την οδοσήμανση και την οδοαρίθμιση του χωρίου, ξεκίνησε η υλοποίηση αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ !!
Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσεις από τους καινούριους σου γείτονες, που δεν σε γνωρίζουν ακόμη καλά καλά, τον αριθμό τηλεφώνου τους για να βοηθήσεις την εταιρία να βρει την καινούρια κατοικία σου …Αλλά να που … Ο ένας ο γείτονας μπαίνει στο σπίτι του μόλις βγαίνεις από το αμάξι σου και ο άλλος γρήγορα γρήγορα κατεβάζει τα παντζούρια του μόλις σε βλέπει ..
Απεγνωσμένα στρέφεσαι στο google maps για να δώσεις τις συντεταγμένες του σπιτιού σου στην εταιρία η οποία πάλι δεν μπορεί να σε βρει ….. διότι σε ψάχνει σε άλλο χωριό !!!
Το αποκορύφωμα είναι όταν σου στέλνουν τον καινούριο λογαριασμό για ένα τηλέφωνο με σύνδεση Ίντερνετ για το οποίο έχεις πληρώσει το προηγούμενο λογαριασμό αλλά δεν είχες πρόσβαση όλο το μήνα ούτε στο τηλέφωνο ούτε στο Ίντερνετ !!!
Τι να κάνουμε ;;;
Στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα είμαστε και όλα είναι ρόδινα !!
Ιζαμπέλ Δέδε