Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Η υπομονή εξαντλείται όταν επιχειρείται καπηλεία της Μεθώνης, της τοπικής κοινότητας και των κατοίκων της

Η υπομονή εξαντλείται όταν επιχειρείται καπηλεία της Μεθώνης, της τοπικής κοινότητας και των κατοίκων της.
Του προέδρου της τοπικής κοινότητας Μεθώνης Αντώνη Β. Μπούμπουρα

Εδώ και καιρό όλοι έχουν κατανοήσει, πως κάποιοι συνδημότες μας έχουν την εντύπωση ότι από τον καναπέ του σπιτιού τους και το διαδίκτυο προσφέρουν έργο στον τόπο τους, θέτοντας καθημερινά ρητορικά τον προβληματισμό τους με σαφή υπονοούμενα για την τήρηση των νόμων και την ηθική των πράξεων ή ρωτώντας τα αυτονόητα για να ανοίξουν δήθεν μια συζήτηση, στοχεύοντας σ΄ αυτό που οι παππούδες μας με σαφήνεια έλεγαν «Να σε κάψω Γιάννη , να σ΄ αλείψω λάδι».
Εκείνο που πετυχαίνουν  είναι να απαξιώνουν τον τόπο τους και τους κατοίκους της, να προσδίδουν έλλειψη ηθικής αξίας και όχι μόνο σ΄ όλους τους φορείς του τόπου μας ( τοπική κοινότητα, Δήμο Πύδνας Κολινδρού, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ), με αποτέλεσμα  να δυσφημούν τον τόπο τους όχι στους μόνιμους κατοίκους γιατί αυτοί γνωρίζουν, αλλά σ΄ όλους τους υπόλοιπους εντός και εκτός Ελλάδος.
Επίσης πικραίνουν κάποιους ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι με την ψυχή τους στο «γενικό καλό» αντιμετωπίζοντας καθημερινά τεράστιες δυσκολίες λόγω της σημερινής οικονομικής δυσπραγίας.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε και φαίνεται ολοκάθαρα ότι τους ενδιαφέρει μόνο η προσωπική τους προβολή και η παρουσίαση ιδεών και θεμάτων ως δικών τους, ενώ είναι  κλεμμένα είτε από ειλημμένες αποφάσεις της κοινότητας που οδεύουν προς υλοποίηση, είτε από θέματα δημοσιευμένα επώνυμα σε βιβλία, εφημερίδες και  άρθρα χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να αναφέρουν την βιβλιογραφία ή την πηγή προέλευσης. Ξεχνούν ότι αναφέροντας την πηγή προέλευσης ότι ισχυροποιούν την ήδη υπάρχουσα πρόταση.
Η τοπική κοινότητα αγωνίζεται να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη της Πιερίας και της Ελλάδος, στηριζόμενη σε δημοσιεύσεις συνεδρίων, επιστημόνων ελλήνων και ξένων, για την αποχώρηση του Αποστόλου Παύλου για την Αθήνα από το λιμάνι της Μεθώνης (Π. Τζουμέρκας καθηγητής ΑΠΘ, « Η Πιερία στα βυζαντινά και νεότερα χρόνια» σελ 328, j. Holzner « Παύλος»  σελ. 198, ιστοσελίδες μητροπόλεων και άλλες πολλές επώνυμες δημοσιεύσεις). Κάθε ηλεκτρονική  δημοσίευση για το θέμα που δεν είναι επαρκώς προσεγμένη, δίνει όπλα στους υποστηρικτές κάθε άλλης άποψης μηδενίζοντας όλο τον αγώνα μας. Περιμένω να έχω στενή συνεργασία για το θέμα  μαζί σας.
Γι’ αυτό παρακαλώ ό,τι δημοσιεύεται από τους χρήστες του διαδικτύου και αφορά τη Μεθώνη να είναι προσεγμένο, να είναι σαφές χωρίς υπονοούμενα, να πληροφορεί τους αναγνώστες για τις ομορφιές του χωριού χωρίς γκρίνιες και χωρίς ίχνος ιδιοτελούς εκμετάλλευσης. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά.  
Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω θερμά όλους τους κατοίκους που συμπαρίστανται και βοηθούν το έργο του Δήμου και της τοπικής κοινότητας, που συμβάλλουν στη διαδικασία λήψης και υλοποίησης των αποφάσεων.
Σας ευχαριστώ για την κατανόηση.