Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Σοβαρά και πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Σοβαρά και πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον Δήμο
Πύδνας – Κολινδρού από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που  έπεσαν σε μεγάλο μέρος της χώρας χθες, ανοίγοντας μια βρόχινη περίοδο μερικών ημερών, που προκαλείται από το μετεωρολογικό φαινόμενο που βαφτίστηκε «Ευρυδίκη», από τους ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ισχυρή καταιγίδα έπληξε χθες  το Αιγίνιο,  με αποτέλεσμα να διακοπούν τα μαθήματα στο  2ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου, στο  ΕΠΑΛ Αιγινίου  και στο γυμνάσιο Μακρυγιάλου, λόγω  των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν .
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαγδάρης ο οποίος έχει μεταβεί στην Αθήνα, τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά. Σπίτια  πλημμύρισαν σε Αιγίνιο και Μακρύγιαλο, αγροτική οδοποιία υπέστη ζημιές όπως επίσης και καλλιέργειες, ενώ ζημιές υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο. Η μεγάλη ποσότητα νερού είχε ως αποτέλεσμα να «πνιγούν» μεγάλες εκτάσεις, ενώ έντονη είναι η ανησυχία εάν τα φαινόμενα συνεχιστούν, όπως προβλέπουν  οι προγνώσεις μέχρι το Σάββατο. 
Προβλήματα δημιουργήθηκαν επίσης  και στην παλιά Εθνική μεταξύ Μ. Γέφυρας και Κυψέλης. Οι χείμαρροι από του παράπλευρους αγρούς με λάσπες και φερτά υλικά επικάλυψαν το οδικό δίκτυο.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα http://olympiobima.gr/ekleisan-sholeia-plimmyrisan-spitia-0

ΠΗΓΗ: ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ
http://olympiobima.gr/ekleisan-sholeia-plimmyrisan-spitia-0