Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Την πρώτη τους γνωριμία με την Θεσσαλονίκη είχαν εκπαιδευτικοί  του Τορίνο της Ιταλίας, σε συνάντηση με συναδέλφους τους από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα των καθηγητών από το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Τορίνο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + για τους δίγλωσσους μαθητές. Το πρόγραμμα στηρίζει την μαθησιακή κινητικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Τορίνο ,βιομηχανική πόλη με υψηλό ποσοστό αλλοδαπών στο εργασιακό δυναμικό του, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας λόγω της εμπειρίας του στην ενσωμάτωση δίγλωσσων μαθητών.

Η ομάδα των καθηγητών από τον Εύοσμο στο περιθώριο των εκπαιδευτικών συναντήσεων  ανέλαβε την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης με υλικό που της διατέθηκε από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Τ-shirt με το λογότυπο «Many Stories ,One Heart»,video της Θεσσαλονίκης και ταξιδιωτικοί οδηγοί της πόλης, μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες της εκπαιδευτικής συνάντησης του Τορίνο παράλληλα με την πρόσκληση για μια συνάντηση εργασίας (και φιλοξενίας) στην Θεσσαλονίκη.

   Επαινώντας την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του Ευόσμου η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης -αντιπεριφερειάρχης Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου ανέφερε ότι οι «καθηγητές ενήργησαν ως ambassadors για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης. Πάντοτε χρειαζόμαστε τέτοιες ενέργειες προβολής της πόλης. Άλλωστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι της».

https://thessaloniki.travel/el/deltia-typou/item/2517-o-organismos-tourismou-thessalonikis-sto-torino