Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Σάββα Χιονίδη στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του «Pediatric Work Physiology (PWP 2017)»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Σάββα Χιονίδη

στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του «Pediatric Work Physiology (PWP 2017)»


Σας καλωσορίζω στην πόλη της Κατερίνης, εδώ, στην σκιά του μυθικού Ολύμπου, που με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενεί το διεθνούς εμβέλειας Ιατρικό Συνέδριο του Pediatric Work Physiology, το οποίο είμαι βέβαιος, ότι, θα αφήσει εξαιρετικό αποτύπωμα στις εξελίξεις του συγκεκριμένου κλάδου Υγείας. Παράλληλα, θα οδηγήσει  στη δημιουργία ιδιαίτερων σχέσεων ανάμεσα στο επιστημονικό και ιατρικό δυναμικό των χωρών που λαμβάνουν μέρος.

Ως Δήμαρχος Κατερίνης αισθάνομαι κάθε φορά ιδιαίτερη τιμή να υποδεχόμαστε κορυφαίους επιστήμονες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο διαπιστώνοντας έτσι,  ότι,  η πόλη και η ευρύτερη περιοχή καθιερώνονται ως ο τόπος που διαθέτει τις υποδομές και μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο σημαντικών συνεδρίων.

Διαχρονικά ο Δήμος μας στηρίζει κάθε επιστημονικό βήμα, το οποίο αποτελεί το εφαλτήριο μιας κοινής προσπάθειας της ιατρικής κοινότητας, όπως η συγκεκριμένη για τη διατήρηση της υγείας των παιδιών, των πολιτών γενικότερα και της κοινωνικής συνοχής. Άλλωστε, το ιατρικό λειτούργημα είναι και πρέπει να παραμείνει αξία πανανθρώπινη και αναλλοίωτη.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές μεταξύ των οποίων και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με την πολύχρονη επιστημονική διαδρομή και προσφορά,  για το ζήλο με τον οποίο εργάστηκαν για την επιτυχία του Συνεδρίου.

Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στις εργασίες σας. Είμαι βέβαιος ότι η φιλοξενία της πόλης και των ανθρώπων της, θα σας μείνει αξέχαστη και θα γίνετε οι καλύτεροι πρεσβευτές για τον τόπο μας!