Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΤHESSALONIKI FOOD FESTIVAL 1RST ATHENS EDITION

Γεύσεις και αρώματα Θεσσαλονίκης είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν περισσότεροι από 15.000 Αθηναίοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας
στο πλαίσιο του Τhessaloniki Food Festival 1rst Athens Edition, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά, το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου 2017.
Γνωστές και καταξιωμένες επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής της Θεσσαλονίκης πρόσφεραν παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές και έφεραν  την ιδιαίτερη «υπογραφή» της πόλης μας, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας. Το διήμερο εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο party στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς πλαισιώθηκε και από εξαιρετικές μουσικές επιλογές.
«Μετά από επτά χρόνια επιτυχίας στη Θεσσαλονίκη, ο θεσμός που οι πολίτες αγάπησαν και στήριξαν “κατέβηκε” στην Αθήνα. Χιλιάδες Αθηναίοι και τουρίστες βρέθηκαν σε μια από τις κεντρικότερες πλατείες της πρωτεύουσας και γεύτηκαν… Θεσσαλονίκη. Ο απολογισμός του διημέρου είναι θετικός και ενθαρρύνει τη Διοίκηση του Δήμου να μεταφέρει αυτή τη γαστρονομική εμπειρία και σε άλλες πόλεις, μετά την Αθήνα» δήλωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας και πρόσθεσε: «Από τη δημιουργία του θεσμού το 2011, βασική επιδίωξή μας ήταν να συνδέσουμε τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης με τη γαστρονομία, κάτι που σε άλλες πόλεις του εξωτερικού συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Η Θεσσαλονίκη ως πόλη πολιτισμική έχει να επιδείξει μεγάλη γκάμα γεύσεων και πιάτων. Αυτή την πτυχή της θέλουμε να την γνωρίσουμε σε όλη την Ελλάδα και προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσφατα δημιουργήσαμε το Thessaloniki Food Basket, ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με την γευστική παράδοση της πόλης».
Το Τhessaloniki Food Festival 1rst Athens Edition διοργανώθηκε από το 7o THESSALONIKI FOOD FESTIVAL σε συνεργασία με την ομάδα «Up And Loud» των «Street Food Thessaloniki», στο πλαίσιο προώθησης της τοπικής γαστρονομίας, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.