Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Εξιχνίαση μεγάλης υπόθεσης λαθροϋλοτομίας

Με συντονισμένες ενέργειες και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση όλο το 24ωρο το Δασαρχείο Κιλκίς, στις 13 Οκτωβρίου ημέρα
Παρασκευή το μεσημέρι εντόπισε μεγάλη υπόθεση λαθροϋλοτομίας και συνέλαβε τους 2 δράστες αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής, στην περιοχή του Αγίου Μάρκου Κρουσσίων, οι οποίοι δούλευαν για λογαριασμό ημεδαπών, χρησιμοποιώντας τα τέσσερα ζώα μεταφοράς συνεταιρισμού από την περιοχή των Σερρών. Έγινε κατάσχεση των παράνομων προϊόντων, συνολικά 63,50 χ.κ.μ. καυσόξυλα δρυός, ενώ ποσότητα ξυλείας περίπου 15 χ.κ.μ. φυγαδεύτηκε από άλλους συνεργάτες τους. Επίσης κατασχέθηκαν τα τέσσερα ζώα φόρτου.
Εναντίον των παρανομούντων και του ιδιοκτήτη των ζώων μεταφοράς υποβλήθηκε μήνυση στην Εισαγγελία, ενώ θα επιβληθούν πρόστιμα στο πενταπλάσιο της τιμής του πίνακα διατίμησης, που φτάνει το ποσό των 9.525 ευρώ για τον καθένα.
«Είναι γνωστές οι δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες. Το γεγονός όμως αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για τους κάθε λογής επαγγελματίες λαθροϋλοτόμους, που έγιναν μάστιγα για τα δάση της περιοχής ευθύνης Δασαρχείου Κιλκίς, να θησαυρίζουν με την ανοχή των ίδιων των κατοίκων των χωριών.», αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του Δασαρχείου Κιλκίς.
Τέλος, ο Δασάρχης Κιλκίς κ. Βούρτσας Γεώργιος, τονίζει ότι, «Η υπηρεσία μας υπερβάλλοντας σε εαυτούς και μέσα δίνει την μάχη για να περιοριστεί το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας. Δεν θέλουμε να δεσμεύουμε και να καταστρέφουμε παραγωγικά μέσα και περιουσίες ανθρώπων, αλλά η αντιμετώπιση των λαθροϋλοτομιών επιβάλλει την λήψη των νόμιμων αυστηρών μέτρων. Όσο εξαρτάται από εμάς θα κάνουμε τα πάντα για να περιορίσουμε τις λαθροϋλοτομίες, και να αναδείξουμε τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν τα δασικά οικοσυστήματα της περιοχής μας και τις σημαντικές λειτουργίες , οικονομικές – περιβαλλοντικές – προστατευτικές, που επιτελούν και θα το πετύχουμε! Ζητάμε όμως την βοήθεια και στήριξη κάθε κάτοικου, κάθε φορέα, όλων σας.»
.