Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ξεκινούν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων Χαλάστρας και Ανατολικού

Συνεχίζεται η λειτουργία των Σχολών Γονέων στο Δήμο Δέλτα στη Χαλάστρα και το Ανατολικό από τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό του
Δήμου Δέλτα. Σκοπός των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
Ο νέος κύκλος σεμιναρίων της Σχολής Γονέων για το 2017 ξεκινά:
  • Στη Χαλάστρα, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στις 17.00 στο Δημαρχείο Χαλάστρας. Τα θέματα των συναντήσεων αφορούν «Υπερπροστασία ή ενθάρρυνση;», «Συναισθηματική διαπαιδαγώγηση», «Σχολικός εκφοβισμός», «Αλλαγή συμπεριφοράς».
  • Στο Ανατολικό, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 στις 16.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ανατολικού. Τα θέματα των συναντήσεων αφορούν «Επικοινωνία», «Επιθετικότητα & συγκρούσεις», «Πειθαρχία», «Καλός ή υπεύθυνος γονιός», «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση», «Συνεργασία σχολείου – οικογένειας», «Διαχείριση της απώλειας».
Υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Χαλάστρας - Ανατολικού η Ψυχολόγος του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», Χριστίνα Κουκουρίκη, που υλοποιεί προγράμματα Σχολών Γονέων από το 2010. Η Σχολή Γονέων απευθύνεται σε γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας, δηλαδή από τον παιδικό σταθμό ως το δημοτικό σχολείο. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν, γίνονται με βιωματικό τρόπο ώστε να αναπτύσσεται διάλογος και δίδεται εκπαιδευτικό υλικό. Η Σχολή Γονέων θα λειτουργήσει με την εγγραφή 15-25 ατόμων.
Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Σχολή Γονέων Χαλάστρας μπορούν να συμπληρώσουν σχετική τηλεφωνική αίτηση, επικοινωνώντας πρωινές ώρες τις εργάσιμες ημέρες με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2313 301945 για τη Χαλάστρα και 2310718011 για το Ανατολικό.