Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΛΕΨΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΟ 6ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ 2017

 Απόλυτη επιτυχία στον μεγάλο αυτό θεσμό
"Έκλεψε" τις καρδιές  όλων  6ο Ιστορικό  Ράλι Ολύμπου 2017

Στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2017 όλοι οι δρόμοι οδήγησαν  στη Λάρισα και στη Θεσσαλία


ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Τεράστιο ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΔΥΝΑΤΑ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΚΑΜ ,ΣΚΑΛ ,ΛΕΚΟΒ και ΔΙΚΤΥΟ "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ 


 Για μια  ακόμα χρονιά , το περίφημο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2017 , που διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλία ,αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην κλασσική αυτοκίνηση, "έκλεψε" τις καρδιές χιλιάδων θεατών , οι οποίοι όχι μόνο παραβρέθηκαν στις δύο εκκινήσεις από την πόλη της Λάρισας στις 7 και 8 Οκτωβρίου ,αλλά και στον μεγάλο τερματισμό , την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 , στην κεντρική πλατεία της Αγιάς , αφού ο Δήμος Αγιάς και η Δημοτική αρχή ήταν οι φετινοί  οικοδεσπότες του  .



Το σημαντικό αυτό γεγονός , που αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα , διοργανώθηκε από την Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ- Θεσσαλονίκη-προέδρος Γ. Τσάλιος ), από τον Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών  Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"  (Ελασσόνα -Θεσσαλία-πρόεδρος Κ. Σκριάπας),  ,τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ-πρόεδρος Ν. Γκανάκης ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ-πρόεδρος Αρ. Δουλόπουλος)  ,τελούσε  υπό την Αιγίδα της  Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Αγιάς , ενώ είχε  την υποστήριξη  της  ΕΟ-ΦΙΛΠΑ και της FIVA.


Οι εκκινήσεις έγιναν από τη Λάρισα - Ο τερματισμός στην Αγιά

Δεκάδες κλασσικά αυτοκίνητα -αντίκα, ηλικίας πολλών δεκαετιών , από όλη την Ελλάδα ,κατέφθασαν το Σάββατο 7/10 , από πολύ νωρίς στο σημείο εκκίνησης του Ράλι ( Πλ. Αγ. Βελισσαρίου -ΔΩΛ- Λάρισα) , όπου ήταν και το σημείο τεχνικού ελέγχου  , με σκοπό να λάβουν μέρος σε ένα Ράλι, που η φήμη του έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της χώρας και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών .

Ο  μεγάλος τερματισμός και η τελετή απονομών έγινε στην Αγιά Λάρισας (Κυριακή 8/10 -ώρα 15.00 μ.μ. ) , αφού προηγήθηκαν εκατοντάδες σκληρά χιλιόμετρα, με ειδικές διαδρομές και υψηλή αδρεναλίνη στον Όλυμπο και στα πανέμορφα παράλια του Ν. Λάρισας, που ενθουσίασαν όλα τα πληρώματα , για την απαράμιλλη ομορφιά  τους , αποτελώντας έναν απόλυτο τουριστικό προορισμό.

Ο Δήμος Αγιάς ήταν για φέτος ο αγαπημένος προορισμός του Ράλι Ολύμπου , ένας τόπος που φημίζεται για την ιστορία του , τον πολιτισμό του ,τις παραδόσεις του , τα ιστορικά και φυσικά του μνημεία , για τα περίφημα τοπικά του προϊόντα και για τους φιλόξενους και εργατικούς κατοίκους του, αποτελώντας έναν απόλυτο τουριστικό προορισμό, που ικανοποιεί τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών ταξιδευτών ,αφού συνδυάζει τη θάλασσα και το βουνό ( Κίσσαβος)  .


Οι Διοργανωτές ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας , τον Δήμο Αγιάς , τον Δήμαρχο κ. Αντ. Γκουντάρα και όλα τα στελέχη του,  που έδειξαν για μια ακόμα φορά,  τι σημαίνει φιλοξενία , την Ελληνική Αστυνομία όλου του Ν. Λάρισας, που ήταν πανταχού παρούσα και προστάτευε την κίνηση των οχημάτων και εξασφάλισε  την ασφαλή μετακίνηση όλων των πολιτών σε όλες τις διαδρομές , την Express Service , που είχε την τεχνική υποστήριξη, τις  εταιρίες Optics και SP Tableware  του Αντιπροέδρου της Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ κ. Παπάζογλου για την προσφορά δώρων στους νικητές και τέλος το Cafe Spitaki( Βελίκα) και τον κ. Νίκ. Ντάγκα για την προσφορά τοπικών προϊόντων στα πληρώματα.

Τις εκκινήσεις από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας έκανε ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αθαν. Παιδής, ενώ από τον Δήμο Λαρισαίων ο εντεταλμένος Δημοτ. Σύμβουλος Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μιχ. Αναστασίου. Στην τελετή απονομής παραβρέθηκαν για τη βράβευση των νικητών ,από πλευράς Δήμου Αγιάς οι κ.κ.: ο Πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Σωτ. Μάρκου, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Σμυρλής, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγιάς κ.  Ζάχος Μπατζιόλας , ο Πρόεδρος της Κοινωφ. Επιχ/σης "Καλυφώ" κ. Βασ. Βαλάρης και ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ "Ηρακλείδης" κ. Χρ. Σκαρκάλης, ενώ οι διοργανω΄τες ευχαριστούν θερμά τα στελέχη του Δήμου κ.κ. Ριζούλης Στέφ., Καρανίκα Σοφία και Έλενα Κούκα ,για την άψογη συνεργασία.
Αξίζει να σημειωθεί το έντονο ενδιαφέρον της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλιού Αυτοκινήτου (ΕΟ-ΦΙΛΠΑ) για τον σημαντικό αυτό θεσμό , για τον λόγο αυτό και βρέθηκαν στη Λάρισα ,τόσο ο Πρόεδρος κ. Δημ .Βερναρδάκης (Αγωνοδίκης)  ,όσο και ο Αντιπρόεδρος κ. Λυμπέρης Παπάζογλου (παρατηρητής και αγωνιζόμενος) , αποδεικνύοντας στην πράξη τη στήριξη εκ μέρους της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ , όλων των Περιφερειακών Λεσχών.

Ένας θεσμός  διαφήμιση για την Ελλάδα

Τα Ράλι Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα έχουν  εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ , όπου αυτά πραγματοποιούνται  , αναδεικνύοντας τους προορισμούς.
Για τον λόγο αυτό και το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου ,που θεσμοθετήθηκε το  2012 από τους διοργανωτές  ,έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς  τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία ,αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά  προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής  υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.
Ήδη ,δόθηκε από τώρα το ραντεβού για το 7ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2018 ,που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Οκτωβρίου 2018 και οι διαδρομές του θα ανακοινωθούν στο μέλλον .


Για τους Διοργανωτές Φορείς

                        ΔΙΚΤΥΟ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-
ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ               ΛΕΣΧΗ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ                                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΛΙΟΣ