Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την 105η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας
για την 105η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης
από τον τουρκικό ζυγό

Η 16η Οκτωβρίου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για την Κατερίνη, καθώς γιορτάζουμε την ιστορική επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό.

Με τιμή, ευγνωμοσύνη και σεβασμό υποκλινόμαστε στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την προάσπιση του ιερού δικαιώματος της ελευθερίας.

Η 16η Οκτωβρίου είναι μια γιορτή που ενώνει με συγκίνηση και υπερηφάνεια όλους εμάς τους πολίτες της Κατερίνης, τονώνει την πίστη μας σε αξίες και ιδανικά και ενισχύει  την υπέρμετρη αγάπη μας για την πατρίδα.

Οι Πιεριείς οφείλουμε να γνωρίζουμε και να διηγούμαστε την ιστορία των ηρωικών μαχών των προγόνων μας, να εξυμνούμε την πίστη των ηρώων της εποχής στην ελευθερία, την προσήλωσή τους στα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, στο αίσθημα του πατριωτισμού, της εθνικής ομοψυχίας, διδάσκοντάς μας έμπρακτα τη σημασία των όρων της φιλοπατρίας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τα μηνύματα της εποχής και ως οδηγό να πορευτούμε, να αγωνιστούμε ενάντια στις σημερινές προκλήσεις σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης  και να σφυρηλατήσουμε  την εθνική ενότητα και ομοψυχία.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ  στους πολεμιστές που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας αλλά και σε όσους αγωνίστηκαν στη συνέχεια να  «αναστήσουν» την πόλη της Κατερίνης.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με τον πρέποντα σεβασμό για τον εορτασμό της επετείου είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε για την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση των προγόνων μας.

Χρόνια Πολλά.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ