Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Στον καθιερωμένο αγιασμό σχολείων του Δήμου, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρέστη ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης

 Παρουσία του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και με τις καλύτερες προοπτικές ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου
Κατερίνης, έγινε σήμερα ο καθιερωμένος αγιασμός, στο πλαίσιο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, 2017-2018.


Ειδικότερα, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το 4ο Γυμνάσιο & Λύκειο. Μέσα από ένα σύντομο χαιρετισμό του, απεύθυνε εγκάρδιες ευχές στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, για μια αποδοτική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο, υπομονή και επιμονή για να επιτύχουν τους στόχους τους. «Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς που φέρουν σε πέρας μια δύσκολη δουλειά με μεγάλη ευθύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τους συνεχάρη για τις πολλές και φέτος επιτυχίες του 4ου ΓΕΛ, σε ό, τι αφορά την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.



Απευθυνόμενος προς τους μαθητές ο κος Χιονίδης σημείωσε: «Σας συνοδεύουμε με τις ευχές μας, για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Ως Δήμος προγραμματίζουμε και σας δίνουμε τα μέσα, για να επιτύχετε τους στόχους σας. Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά».



Παράλληλα με την ευκαιρία, προανήγγειλε ότι το προσεχές διάστημα, θα διανεμηθεί ερωτηματολόγιο από τον Δήμο στους μαθητές, στο οποίο θα κληθούν να καταθέσουν την άποψή τους, σχετικά με το τι είναι αυτό που επιθυμούν για το σχολείο τους, για την πόλη και το δήμο γενικότερα.


Επιπλέον, όπως ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Αλέξανδρος Παπαργυρίου υπογράμμισε θετικά αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα την πρόταση του Δημάρχου, «για τη διεξαγωγή του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, από τα συγκεκριμένα σχολεία στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου».



Τέλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος (για θέματα συντηρήσεων των σχολείων) & Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, απευθυνόμενος προς τους μαθητές, τους προέτρεψε να προσέχουν το «δεύτερο σπίτι τους», το σχολείο, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, στους γονείς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό.


Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε σε μια σειρά εργασιών συντήρησης και επισκευών, σε όλο το φάσμα των κτιριακών εγκαταστάσεων των συγκεκριμένων σχολείων και γενικότερα των σχολικών συγκροτημάτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, οι οποίες υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού, με προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας, υγιεινής και λειτουργικότητας.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος,  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, ο Σχολικός σύμβουλος Β/θμιας Εκπαίδευσης Ευάγγελος Βοσκός, ο Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Γεώργιος Μακρής, ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Αλέξανδρος Παπαργυρίου, οι Πρόεδροι των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, ενώ παρέστη ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, γονείς κ.α.



ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τις ευχές του Δημάρχου προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και γονείς, για δύναμη και φιλοπρόοδο διάθεση, μετέφεραν μέλη της Διοίκησης του Δήμου κατά τη διάρκεια του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κατερίνης.