Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

"ΔΉΜΟΣ ΠΎΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΎ: ΠΟΙΑ ΉΤΑΝ Η ΕΊΔΗΣΗ ΤΕΛΙΚΆ ??" - Της Ιζαμπέλ Δέδε

 Άνοιξε επίσημα τις πόρτες της η εμποροπανήγυρη Αιγινίου στις 8 Σεπτεμβρίου 2017.


Η τελετή για τα εγκαίνια ήταν ωραία και τέλεια οργανωμένη με πλούσια κάλυψη από τα ΜΜΕ ( τηλεόραση, εφημερίδες, μπλογκ ειδήσεων… ) και εντυπωσιακό αριθμό επισήμων προσωπικοτήτων.

Η είδηση δεν ήταν όμως τα εγκαίνια, ούτε οι διάσημοι καλεσμένοι : Τοπικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τ.Κ., Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι διάφορων φορέων, Πρώην Αντιδήμαρχοι, Διοικητές Πυροσβεστικής – Αστυνομίας – Νοσοκομείου, Αντιδήμαρχοι, Πρώην Βουλευτές, Πολιτευτές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η Κυρία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης, ο Κύριος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης, ο Μητροπολίτης μας, ο Κύριος Ευάγγελος Λαγδάρης, Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού και ο Κύριος Βούρδας, αντιπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Η λίστα μεγάλη, μια σελίδα ονομάτων επισήμων προσωπικοτήτων, των οποίων η παρουσία έδωσε μεγάλη αξία στην Εμποροπανήγυρη Αιγινίου. Άσχετα εάν ήρθαν απλώς για το θεαθήναι, για να είναι η φωτογραφία τους σε πρωτοσέλιδο ή να έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια χειραψία με τον Κύριο Βούρδα με την ελπίδα να αποκτήσουν κάποια οικειότητα..

Η είδηση, η πραγματική είδηση, ήταν στην ομιλία του Κυρίου Λαγδάρη με την ανακοίνωση της έγκρισης του ποσού των 2,5 εκατ. Ευρω για τα αρδευτικά δίκτυα Βεργίνα – Αιγινίου…

Ένα πρόγραμμα που, όπως μας τόνισε ο Κύριος Τζιτζικώστας, θα ενισχύσει τις προϋποθέσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, και φυσικά του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, να παίξει ένα σημαντικό ρόλο για να βοηθήσει την χώρα να βγει από την κρίση…

Ένα πρόγραμμα που στηρίζεται σε μελέτες του 1975-1979 όπως μας το διευκρίνισε ο Κύριος Βούρδας.


40 χρονών μελέτες, παρακαλώ, οι οποίες ήταν θαμμένες στα υπόγεια των υπουργείων !!!!

Μελέτες που έγιναν, πληρώθηκαν και ξεχάστηκαν επί 40 χρόνια !!!

Κανένας Δήμαρχος δεν ασχολήθηκε με επιτυχία με αυτές τις μελέτες και αυτό το πρόγραμμα ανάπτυξης επί 40 χρόνια !!!

Χρειάστηκαν η υπομονή και η επιμονή του Ε. Λαγδάρη για να ξαραχνιάσουν τα υπόγεια και να ξαναβγούν στην επιφάνεια οι μελέτες αυτές … Μήνες ασχολήθηκε ο Δήμαρχος μας και άπειρες φορές πήγε Αθήνα …μέχρι να καταφέρει να πάρει την έγκριση του ποσού των 2,5 εκτ. για την υλοποίηση του προγράμματος…

Αυτή ήταν η είδηση !!!

Μέσα σε μια ώρα ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού απέκτησε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης 2.5 εκτ. , πήρε την απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας και την ευθύνη να βοηθήσει την χώρα να βγει από την κρίση….

Μεγάλες προοπτικές , μεγάλες ευθύνες ….

Όπως και να έχει, αν και όταν υλοποιηθεί και ολοκληρωθεί το έργο αυτό, θα είναι μεγάλη επιτυχία του Κυρίου Λαγδάρη, θα είναι, θα έλεγα, το σήμα κατατεθέν του Δημάρχου μας.

Εύχομαι να τα καταφέρει επειδή η περιοχή χρειάζεται όντως ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Εύχομαι, επίσης, να τον στηρίξει η αντιπολίτευση : ας αφήσουν τις προσωπικές τους βλέψεις και ας δουν το γενικό σύνολο, την γενική εικόνα, για το καλό του τόπου μας.

Το ευτύχημα είναι ότι ο Κύριος Λαγδάρης δεν θα σταθεί σε αυτό μόνο το πρόγραμμα, αλλά ήδη ασχολείται με την ανεύρεση άλλων προγραμμάτων ανάπτυξης για τον τόπο μας ..

Του εύχομαι, λοιπόν, καλή δύναμη και πολύ υπομονή.



Εμποροπανήγυρη Αιγινίου 2017. Η ομιλία του Δημάρχου


Δείτε επίσης στο youtube τα βίντεο με τίτλο » Εμποροπανήγυρη Αιγινίου 2017. Η ομιλία του Τζιτζικώστα » και » Εμποροπανήγυρη Αιγινίου 2017. Ομιλία του κ. Βούρδα »

Ιζαμπέλ Δέδε

https://isabellededes.wordpress.com/