Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο χαμό του Γιώργου Φαρμάκη.  

Ο Γιώργος Φαρμάκης καταξιώθηκε στη συνείδηση του λαού του Λιτοχώρου για την σημαντική, διαρκή και πολύχρονη προσφορά  του στα κοινά του τόπου. Υπηρέτησε τον τόπο από διάφορες θέσεις ευθύνης(δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, Πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ, Δήμαρχος) με ήθος, μαχητικότητα, σύνεση, εντιμότητα και συγκαταβατικότητα. Βρέθηκε πάντα δίπλα στους αγώνες, στα προβλήματα και στις αγωνίες των λαϊκών στρωμάτων, αφήνοντας βαθύ, καθαρό και ευανάγνωστο το ίχνος και το έργο του στην κοινωνία του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Κύριο μέλημά του ήταν η προκοπή του τόπου μαζί με το λαό ως γνήσιο παιδί του λαού.
 Με σεβασμό κι εκτίμηση στεκόταν πάντα απέναντι στις θέσεις του ΚΚΕ παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές. Λειτουργούσε με γνώμονα τις δημοκρατικές  του αντιλήψεις αντιμετωπίζοντας τους πάντες –πολιτικούς αντιπάλους και μη- ως συνεργάτες και ισότιμους συνομιλητές χωρίς καμία αλαζονεία είτε όταν ήταν στη διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Ο Γιώργος Φαρμάκης ήταν τίμιος, σεμνός, ευθύς, απλός, ευγενικός και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, άνθρωπος. Ένας Άνθρωπος με το «Α» κεφαλαίο. Αγαπούσε τους ανθρώπους και τον αγαπούσαν.
 Πορεύτηκε  ανυπόταχτος στον θάνατο  με γενναιότητα, παραμερίζοντας τις ευτέλειες και μικρότητες, με απαράμιλλο ήθος – αξιοπρέπεια – υπερηφάνεια και πάμφωτη τη συνείδηση.
Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζουμε τα  βαθιά  και ειλικρινή συλλυπητήριά μας και να είναι για όλους μας φωτεινό παράδειγμα ήθους,  ανιδιοτέλειας και προσφοράς.  

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

Κατερίνα Κουρίτα