Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Επέτειος της ανατίναξης της Μονής Σέκου από τον Γεωργάκη Ολύμπιο- Επιμνημόσυνη δέηση

 Σαν σήμερα στις 9 Σεπτεμβρίου του 1821 ο εθνικός μας ήρωας και πρωτεργάτης της Ελληνικής Επανάστασης με καταγωγή από το Λιβάδι Ολύμπου Γεωργάκης
Ολύμπιος, μετά από ηρωική μάχη εναντίον χιλιάδων υπερτέρων Οθωμανών, προχωρά μαζί με τα παλληκάρια του στην ανατίναξη της Μονής Σέκκου όπου πολιορκούνταν από τους εχθρούς.


"Πήρα τα όπλα για να χύσω το αίμα των εχθρών της πατρίδας και όχι για να σώσω τον εαυτό μου. Η ευκαιρία είναι πολύ ευνοϊκή για να τη χάσω."


Από την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 2017 στη μνημείο του Γεωργάκη Ολύμπιου στην ομώνυμη οδό της Κατερίνης.


Στεφάνια κατέθεσαν για το Δήμο Κατερίνης η Αντιδήμαρχος κ. Πιπίτσα Μακρίδου, για τη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδίου ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Γκατζούνης, για τους πολιτιστικούς συλλόγους εκπρόσωπος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πιερίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθάνατο» Ν.Χράνης κ. Γιώργος Χαρισόπουλος, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης κ. Γιώργος Κατσίκης παραχώρησε την τιμή της κατάθεσης του στεφάνου του Συλλόγου στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης και Λιβαδιώτικης καταγωγής κ. Ευθύμη Τσίρκο.