Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Συνέντευξη του Βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου στο Atlas Κεντρικής Μακεδονίας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «ΠΑΡΑΓΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΙΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ  ΤΟΥ»

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, με αφορμή το θέμα των μεταλλείων στη Χαλκιδική, άσκησε ο Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Atlas Κεντρικής Μακεδονίας.
Κληθείς να σχολιάσει τη δημοσίευσή του στο Facebook, ότι «Αν υπήρχε μηχάνημα που διώχνει επενδυτές, στην ταμπέλα κατασκευής του θα έγραφε "Made in ΣΥΡΙΖΑ", ο κ. Λοβέρδος δήλωσε:
«Δεν έχω χίλιους λόγους να το πω; Δεν έχουμε το “Ελληνικό”, όπου θα είχαν μπει μπουλντόζες από το 2017 και τώρα μας λέει ο κ. Πιτσιόρλας το 2018 και βλέπουμε; Δεν έχουμε τη μεγάλη επένδυση στη Χαλκιδική; Ολυμπιάδα, Σκουριές, Μαντέμ Λάκκο; Δεν έχουμε μια επένδυση δισεκατομμυρίων που αφορά χιλιάδες εργαζομένους, είτε εκεί, είτε στα παράπλευρα επαγγέλματα, η οποία φυλλοροεί; Έχουμε μια κυβέρνηση εχθρό των επενδύσεων, δεσμευμένη στον προεκλογικό της λόγο. Εγώ πάντα λέω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύο, ένας ΣΥΡΙΖΑ προ των εκλογών του 2015 και ένας ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια και μετά. Ένας ΣΥΡΙΖΑ είναι, όλος μαζί, στη πρώτη φάση του και στη δεύτερη φάση του. Η δεύτερη συμπληρώνει τη πρώτη, για να μη χάσουν λίγα ψηφαλάκια, για να μην εμφανιστούν ανακόλουθοι στους εκλογείς τους. Για να κρατήσουν κάποια προσχήματα, καταστρέφουν τη χώρα και δεν ενδιαφέρονται αν κάποιοι άνθρωποι θα πεινάσουν. Αυτοί οι… φίλοι του λαού.
Ένα παράδειγμα να σας δώσω για τους “φίλους του λαού”, που σήμερα υπέπεσε στην αντίληψή μου. Στο χώρο της εκπαίδευσης, που ήταν ο τελευταίος μου υπουργικός χώρος, εξυπηρέτησα το 40% των καθηγητών και των εκπαιδευτικών γενικότερα που μου ζητούσαν μετάθεση. Αυτοί, οι “φίλοι του λαού”, εξυπηρετούν το πολύ πολύ το 4%. Αγκυλώνουν τους ανθρώπους εκεί που βρίσκονται… 2500 ανθρώπους και πόσους άλλους γύρω γύρω, χιλιάδες ανθρώπους από άλλα επαγγέλματα… Δεν τους νοιάζει αν πέσουν στην ανεργία και λένε πως είναι φίλοι του περιβάλλοντος».
«Αντικείμενο μικροπολιτικής η επένδυση στα μεταλλεία»
Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «παράγκα» τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον αμιγώς ψηφοθηρική πολιτική στο θέμα των μεταλλείων: «Είναι αντικείμενο μικροπολιτικής, είναι αγωνία για κάποια ψηφαλάκια, είναι απόπειρα ευθυγράμμισης με το παρελθόν τους, επειδή ναυάγησαν σε όλα τα άλλα επίπεδα και δε σκέφτονται τη χώρα, τους ανθρώπους. Είναι παράγκα! Πρέπει να το καταλάβει ο Έλληνας πολίτης που τους εμπιστεύτηκε, πως είναι παράγκα. Μόνο το συμφέρον τους κοιτούν. Είναι ανάξιοι των στιγμών που περνάει η πατρίδα. Όταν τους λέμε, ότι με τις πολιτικές που έχουν συμφωνήσει με τους δανειστές, έχουν υποσχεθεί με μνημόνιο πολύ σκληρά πράγματα μέχρι το 2023, δηλαδή πλεονάσματα 3,5%, ποιος άλλος τρόπος πλην της ανάπτυξης μπορεί να βοηθήσει το λαό και τις κυβερνήσεις του και τους ίδιους ακόμα, για να μην επιβάλλουν μέτρα; Μόνο η ανάπτυξη».
«Ανακολουθία λόγων – έργων για τις επενδύσεις»
Για τη δήλωση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι η Κυβέρνηση είναι φιλική προς τις επενδύσεις, ο κ. Λοβέρδος σχολίασε: «Μόνο στα λόγια είναι φιλικοί προς τους επενδυτές. Στα λόγια είναι, για να εμφανιστούν αλλιώς από αυτό που είναι στη ΔΕΘ. Το θέμα όμως, δεν είναι τι λες. Η απογοήτευση των πολιτών προκύπτει από συνήθη ανακολουθία ανάμεσα σε αυτά που δηλώνει ένας πολιτικός και σε αυτά που κάνει. Ε, αυτός (σ.σ. Αλέξης Τσίπρας) είναι η επιτομή αυτής της περιπτώσεως. Άλλα να λες και άλλα να κάνεις».
«Εχει άδικο η Κυβέρνηση στο θέμα ΟΑΣΘ»
Ο Βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα του ΟΑΣΘ, λέγοντας: «Δεν είμαι ο ειδικότερος για το θέμα, παρακολουθώ όμως τις πολιτικές θέσεις που παίρνει επί του θέματος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Νομίζω ότι η κριτική που ασκεί στη Κυβέρνηση είναι πάρα πολύ σωστή. Είναι δυνατόν για ένα τέτοιο δημοτικό θέμα που αφορά τη Θεσσαλονίκη να αποφασίζει κεντρικά η Αθήνα; Είναι απαράδεκτο αυτό. Και γι’ αυτό παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον, μαθαίνοντας το θέμα από τον κ. Μπουτάρη. Έχει άδικο η Κυβέρνηση που από την αρχή αποφάσισε για ένα θέμα δημοτικό της Θεσσαλονίκης και θα το πληρώσει το άδικο αυτό».
«Πολύ αισιόδοξες προοπτικές για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη»
Τέλος, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Το μέλλον και οι προοπτικές μας είναι πάρα πολύ αισιόδοξες, αρκεί εμείς που έχουμε υποφέρει πολύ από την πολυφωνία, να φροντίσουμε να μην πληγώσουμε αυτό το οποίο πάμε να κάνουμε και ο ελληνικός λαός το θέλει. Οι δημοσκοπήσεις το κρίνουν πολύ θετικά και, πέραν των δημοσκοπήσεων, εμείς οι πολιτικοί έχουμε και την προσωπική μας δημοσκόπηση. Υπάρχει ενδιαφέρον για την Κεντροαριστερά. Πρέπει να κλείσουν τα διαδικαστικά θέματα και να ακούσουμε προσεκτικά τι λένε οι υποψήφιοι .Το γεγονός ότι είναι πολλοί υποψήφιοι, μπορεί να το δει κανείς αρνητικά, να πει “πολλοί είναι, για ένα μικρότερο κόμμα τόσοι πολλοί υποψήφιοι;”. Μπορεί να το δει όμως και θετικά , όπως εγώ. Οι πολλοί υποψήφιοι να φέρουν πολύ κόσμο στην κάλπη. Αν έρθει πολύς κόσμος στην κάλπη, αυτό θα σημαίνει ότι οι εκλογές , οι βουλευτικές που είναι οι μεγάλες εκλογές του τόπου, θα μας βρουν με διψήφιο και με μεγάλο ποσοστό».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη στο ακόλουθο linkhttp://bit.ly/2wFl5ZG