Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών.
Τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση της Ε.Γ. είναι τα εξής:

ü  Εκτίμηση των μέχρι τώρα ενεργειών της Ε.Α.Κ.Π. για την αντιμετώπιση προβλημάτων της αντιπυρικής περιόδου, σχετικά με ζητήματα οργάνωσης της πυροπροστασίας και εργασιακών συνθηκών.
ü  Άμεσος συντονισμός ενεργειών για την επίτευξη ουσιαστικής λύσης των προβλημάτων που αναδείχτηκαν και στη φετινή αντιπυρική περίοδο: Προβλήματα εξ’ αιτίας του ξεσπιτώματος εκατοντάδων πυροσβεστών από τις εξοντωτικές μεταθέσεις στις Π.Υ. και τα Π.Κ. των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων και οδικών αξόνων και τις αναξιοκρατικές μετακινήσεις εντός του Νομού. Από τους συνεχόμενους τραυματισμούς πυροσβεστών, ο ένας εκ των οποίων θανάσιμος. Την υποστελέχωση των υπηρεσιών. Την έλλειψη  υλικοτεχνικής υποδομής και ατομικών μέσων προστασίας. Την εξάντληση του προσωπικού με τις συνεχόμενες επιφυλακές και τις μετακινήσεις του εκατοντάδων χιλιομέτρων μακριά από τις υπηρεσίες στις οποίες υπάγεται. Την έλλειψη διοικητικής μέριμνας.
ü  Περαιτέρω ενέργειες για την διεκδίκηση της αναγνώρισης του επαγγέλματος ως Βαρύ, Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό, την εφαρμογή των διατάξεων για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, την θέσπιση του νομοθετικού πλαισίου για την υγιεινή και ασφάλεια στο επιχειρησιακό σκέλος.
ü  Εκτίμηση των επιπτώσεων στους πυροσβέστες από τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, του νέου ειδικού μισθολογίου και την μη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας για την αποζημίωση της υπερεργασίας.
ü  Τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα  από την επέκταση εφαρμογής του αντιδραστικού κανονισμού μεταθέσεων, τις αντιδραστικές αλλαγές που έχουν προγραμματιστεί στο ωράριο, την αξιολόγηση υπηρεσιών και υπαλλήλων που θα αποτελέσει τον προπομπό για την περαιτέρω συρρίκνωση  των δομών πυροπροστασίας, με την κατάργηση υπηρεσιών και οργανικών θέσεων.
ü  Εκτίμηση των εξελίξεων στο εργασιακό καθεστώς των πενταετών και των εποχικών σε σχέση με την προωθούμενη γενικότερη και ειδικότερη πολιτική συρρίκνωσης των κρατικών δαπανών.
ü  Εκτίμηση των τακτικών και των δράσεων των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού των μονίμων, των πενταετών - εποχικών, των Αξιωματικών, καθώς και τον βαθμό της συμβολής τους στην περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών και την εφαρμογή των πολιτικών αποσάθρωσης  της πυροπροστασία της χώρας.
ü  Οργάνωση και συντονισμός δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα των πυροσβεστών με άλλους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς. Διαμόρφωση αποτελεσματικών μορφών πάλης για την αποτελεσματική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο εμείς οι πυροσβέστες όσο και υπόλοιπος λαός, από την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους υπάλληλους του Π.Σ. για μαζικότερη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες, με στόχο τον αγωνιστικό αναπροσανατολισμό των συνδικαλιστικών οργάνων, ώστε όχι μόνο να βρουν αντίσταση οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται και στον τομέα της πυρασφάλειας, αλλά να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για μαζική αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού  κινήματος για την πλήρη ανατροπή τους.
Για  την  Ε.Α.Κ.Π.
Η  Εκτελεστική  Γραμματεία