Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ: Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ανακατασκευής της 1ΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΙΓΙΝΙΟΥ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ

 Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ανακατασκευής της 1ΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΙΓΙΝΙΟΥ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ.
ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ


Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας «Προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αποτελούν έργα υποδομής γενικότερα και ειδικότερα τα συγκοινωνιακά έργα που περιλαμβάνουν τη συντήρηση του οδικού δικτύου που πρωτίστως θα βελτιώσουν τις συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας και θα παρέχουν εύκολη πρόσβαση στην Πιερία. Τα έργα που εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Ε.Πιερίας συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας, στην αύξηση της επισκεψιμότητας, στην εύκολη και ασφαλή προσπελασιμότητα σε αγροτικές περιοχές, στην παροχή  ασφάλειας στις μετακινήσεις των πολιτών και στη μεταφορά τοπικών αγαθών και  εμπορευμάτων κ.ά. με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή »


Κατά τη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, στις 11 Σεπτεμβρίου 2017  στο γραφείο του  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, κ. Παναγιώτη Κορκολή,  μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν ήταν η διάθεση 30 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να προχωρήσουν τα έργα συντήρησης στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο έργο αυτό, μετά από συνεργασία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου εντάσσεται και η ανακατασκευή της 1ης Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Αιγινίου -όρια Νομού Πιερίας, αρμοδιότητας συντήρησης της ΠΕ Πιερίας, που αποτελεί σημαντικό οδικό άξονα του νομού μας με αυξημένο και επιφορτισμένο με βαρύ κυκλοφοριακό φόρτο οχημάτων. Η υλοποίηση του έργου αυτού θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας της οδού, παρέχοντας  τη μέγιστη ασφάλεια κατά τη χρήση της.