Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

1ο THESSALONIKI BEER FESTIVAL ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 7ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL

Το 1ο Thessaloniki Beer Festival, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 12:00 μέχρι τις 00:00 στο
Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Το «γευστικό χωριό» θα στηθεί, στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Food Festival, που αποτελεί θεσμό για τη Θεσσαλονίκη και θα φιλοξενήσει βραβευμένες μικρές οικογενειακές ζυθοποιίες, διαφορετικές κουζίνες, μουσική από συγκροτήματα της πόλης, εργαστήρια (workshops) και διαδραστικά παιχνίδια.
Το Thessaloniki Food Festival με σταθερό στόχο εδώ και έξι χρόνια να αναδείξει την πόλη ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό, αγκαλιάζει τις νέες ιδέες, ομάδες και τάσεις της εποχής. Από φέτος στηρίζει  ενεργά τη δημιουργική ομάδα των SoulFood.
«Με τη νέα αυτή τάση που έχει ενθουσιάσει τους νέους, αλλά και τους μεγαλύτερους, θέλουμε να αναζητήσουμε και να παρουσιάσουμε την κοινή γευστική ταυτότητα, να γνωρίσουμε το διαφορετικό και το ξένο, οι ουρανίσκοι μας να εξερευνήσουν νέες γεύσεις», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.
Νερό, εκλεκτές βύνες κριθαριού και άλλων δημητριακών, μοναδικές ποικιλίες και είδη του «θαυματουργού» λυκίσκου, μαγιές, αρώματα, πρώτες ύλες κ.α. περιμένουν τους λάτρεις της μπύρας και όχι μόνο σε ένα διήμερο γευστικών ανακαλύψεων.
Σημειώνεται πως η γιορτή του 1st Thessaloniki Beer Festival έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα προξενεία της πόλης και στα επιμελητήρια και θα φιλοξενήσει τους κορυφαίους επαγγελματίες της ζυθοποιίας  και της εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.