Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Κινέζικα θα μιλάει έως το τέλος του καλοκαιριού ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Το επίσημο portal προορισμού της Θεσσαλονίκης, www.thessaloniki.travel με χιλιάδες επισκέπτες το μήνα απ΄όλον τον κόσμο που προσφέρει ένα ηλεκτρονικό τουριστικό πανόραμα της πόλης και της γύρω περιοχής είναι σήμερα διαθέσιμη εκτός από τα Ελληνικά, στα Αγγλικά και στα Ρωσικά.

Σύντομα όμως και σίγουρα έως το τέλος του Αυγούστου θα είναι διαθέσιμο και στην Κινέζικη γλώσσα.

«Πρόκειται για μια επιβεβλημένη όσο και αναγκαία προσθήκη» τόνισε η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης - Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου. «Η Κίνα, πρόσθεσε, είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στην 82η ΔΕΘ. Το 2018 έχει ανακηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτος Τουρισμού Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κίνας και ο «Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού», το πρόγραμμα που στηρίζουν η Commission και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και συμπεριλαμβάνει και τη Θεσσαλονίκη είναι ορισμένοι από τους λόγους που έφεραν την κινέζικη  γλώσσα στις ηλεκτρονικές εφαρμογές και στις τέσσερις γλώσσες που "μιλάει" ο ΟΤΘ » ανέφερε η κα Πατουλίδου.

«Η Θεσσαλονίκη είναι ένας από τους σημαντικότερους Βαλκανικούς σταθμούς στο Δρόμο του Μεταξιού. Στο Δυτικό μάλιστα τμήμα του έχει δεσπόζουσα θέση και γι αυτό η πόλη και η γύρω περιοχή προσδοκά μεγάλα και πολλαπλά οφέλη -όχι μόνο οικονομικά-από την τουριστική σύνδεσή της με την Κίνα και τις άλλες χώρες που βρίσκονται πάνω στον Δρόμο του Μεταξιού» πρόσθεσε η ίδια.

 «Ο ηλεκτρονικός οδηγός της Θεσσαλονίκης στην Κινέζικη γλώσσα είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που σχεδιάζουμε για την διευκόλυνση των Κινέζων τουριστών και την προβολή στην Κίνα του brand name «Many Stories,One Heart», των θεματικών κατηγοριών για την Γαστρονομία, την Εκπαίδευση, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, τις Αγορές ,την Διασκέδαση , δηλαδή όλα όσα συνθέτουν την τουριστική εικόνα της Θεσσαλονίκης. Είναι μέρος ενός στόχου που θέλει τη Θεσσαλονίκη να έρθει πιο κοντά στην Κίνα και να γίνει δίαυλος επικοινωνίας της πόλης με τα εκατομμύρια των Κινέζων τουριστών που ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη» κατέληξε η κα Πατουλίδου.