Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΛΑΤΩΝ

 Στο πλαίσιο του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS μαθητές του Δημοτικού σχολείου ΠΛΑΤΩΝ με τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς, υλοποίησαν την Πέμπτη 25
Μαΐου 2017 την πρώτη φάση του σχεδίου καθαρισμού της ακτής της Παραλίας, στο ύψος του Ξενοδοχείου ΟΡΦΕΑΣ. 


Η δεύτερη φάση θα γίνει στην ακτή της Κατερινόσκαλας την ερχόμενη Παρασκευή 9 Ιουνίου.


Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ξεκίνησε το 1990 ως μια Περιβαλλοντική Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, από μία ομάδα ανθρώπων αποφασισμένων να παρέμβουν στα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας, της Μεσογείου και της Ευρώπης γενικότερα.


Είναι μια οργάνωση με χιλιάδες υποστηρικτές σε όλη την Ελλάδα, με παρεμβάσεις και συνεργασίες σε τοπικό, εθνικό και Εύρω-Μεσογειακό επίπεδο.


Επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών μέσα από καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, δημόσιες εκδηλώσεις, εθελοντικά προγράμματα, μεταφορά καλών πρακτικών, επιστημονικές ημερίδες, συμμετοχικές διαδικασίες, παρουσίαση επεξεργασμένων προτάσεων και λύσεων, έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις και συνεργασίες με πολυάριθμους φορείς και δεκάδες χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο.


Τουλάχιστον 15.000 πολίτες συμμετέχουν κάθε χρόνο στους εθελοντικούς καθαρισμούς των ακτών, της θάλασσας και άλλων φυσικών περιοχών, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο».