Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ. ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Την  Τρίτη το απόγευμα και την Τετάρτη το πρωί αντιπροσωπία της Γραμματείας Πιερίας του Π.Α.ΜΕ. μαζί με το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ και το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου
επισκέφτηκαν τον ΧΥΤΑ Λιτοχώρου και το  Γκαράζ του δήμου ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ για να εκφράσουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη δουλειά με σύγχρονα  δικαιώματα.   
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινούμενη στην ιδία γραμμή πλεύσης με το  Ελεγκτικό  Συνέδριο αποφάσισαν την απόλυση 15.000 εργαζομένων από τους  δήμους όλης  της χώρας οι οποίοι κρατούν τις πόλεις καθαρές, ενώ ταυτόχρονα τους κρατάνε   απλήρωτους, σε πολιτική ομηρία.
Η απόφαση του  ελεγκτικού συνεδρίου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πολλών δήμων της χώρας  που ρίχνουν  κροκοδείλια δάκρυα, επικαλούμενοι μάλιστα και το σύνταγμα, στην ουσία  βγάζει  παράνομο το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση στον τομέα της καθαριότητας. Οι δε δηλώσεις του υπουργού  Σκουρλέτη για λογαριασμό της κυβέρνησης μόνο  αγανάκτηση και ατελείωτο θυμό  προκαλούν στους  εργαζόμενους. Εγγυάται,  λέει ο υπουργός, την πληρωμή των  δεδουλευμένων   χωρίς τσίπα, λες και θα κάνουν χάρη στους εργαζόμενους.
Κανένας  συμβιβασμός  από τους εργαζόμενους και το λαό σε μια πολιτική που μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Κανένας συμβιβασμός  με την πολίτικη του εργασιακού μεσαίωνα που διαμορφώνουν  από κοινού και εφαρμόζουν  όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου με την Ε.Ε.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει  στους εργαζόμενους  της Πιερίας την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλους όσους  συνδράμουν  στο απαράδεκτο  καθεστώς  των ευέλικτων  μορφών απασχόλησης, στη  δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Κανένας  συμβιβασμός  με αυτήν τη βαρβαρότητα!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα και τους μαζικούς  φορείς να εκφράσουν  έμπρακτα  την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους στους  εργαζόμενους των ΟΤΑ που αγωνίζονται απαιτώντας εδώ και τώρα την πληρωμή των δεδουλευμένων και την  μονιμοποίηση όλων  χωρίς προϋποθέσεις.
Η ΜΟΝΙΜΗ  ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ  ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
                                                                                     
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ