Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Συναυλία-αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στον Σταύρο Ξαρχάκο για τη στήριξη του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου –Συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο που ταυτόχρονα αποτελεί και συναυλία στήριξης και αλληλεγγύης του Κοινωνικού
Παντοπωλείου και του Συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος θα παρουσιάσει το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης.
            Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων, Φίλων ΑμεΑ ν. Πιερίας «ΣΤΗΡΙΖΩ», της ΕΛΜΕ Πιερίας, της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, του Αθλητικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «ΝΕΦΕΛΕΣ», της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Πιερίας και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
            Θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 και ώρα 9μ.μ. στο θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης.  Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και αντί εισιτηρίου θα γίνονται δεκτά τρόφιμα μακράς διαρκείας (Λάδι, όσπρια, ζυμαρικά κ.α.)
            Μια ακόμη αξιόλογη δράση του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της ορχήστρας ευρωπαϊκής μουσικής έχει ο Δημήτρης Καραπινίδης. Τη διδασκαλία της χορωδίας ευρωπαϊκής μουσικής η Φιλιώ Σέρβου και ο Δημήτρης Μπεινάς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν μουσική και τραγούδια απο το πλούσιο έργο του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Θα ακουστούν τραγούδια όπως «Όνειρο δεμένο», «Άπονη ζωή»,  «Το δίχτυ»,   «Μάνα μου Ελλάς» κ.α.
            Μια ιδιαίτερη  κοινωνική πρωτοβουλία με τη συνέργεια πολλών φορέων, που θα ενώσει τα μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και το κοινό της πόλης και του Νομού μας για την ενίσχυση  του Κοινωνικού Παντοπωλείου  της Ιεράς Μητροπόλεως  που εξυπηρετεί σήμερα περίπου εξακόσιες  οικογένειες. Μοναδικό εισιτήριο θα είναι η προσφορά σε τρόφιμα, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, τα οποία μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Συσσιτίου θα καλύψουν ανάγκες των ωφελούμενων οικογενειών.
Φιλική συμμετοχή: Ιεροκλής Μιχαηλίδης