Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Εντοπίστηκε κατάστημα στην Πέλλα που διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ένας πελάτης – «παίκτης» για παράνομα τυχερά παίγνια («φρουτάκια»)

Κατασχέθηκαν συνολικά 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και χρηματικό ποσό
Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, που έγινε χθες (26-05-2017) το βράδυ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Πέλλας, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, καθώς και ένας θαμώνας – «παίκτης», για παράνομα τυχερά παίγνια.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ο 43χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος, να λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά 4 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στους οποίους διεξάγονταν με ειδικό λογισμικό παράνομα τυχερά παίγνια («φρουτάκια») και σε έναν απ’ αυτούς συμμετείχε ο 52χρονος ημεδαπός θαμώνας – «παίκτης».
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ιδιοκτήτης προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτή η παράνομη δραστηριότητα του, διαχειριζόταν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω κεντρικού υπολογιστή (server), που είχε τη δυνατότητα να μετατρέπει τις οθόνες όπου διενεργούνταν τα παράνομα τυχερά παίγνια σε νόμιμες ιστοσελίδες.
Από τον χώρο του καταστήματος κατασχέθηκαν συνολικά 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (εκ των οποίων ο ένας « server »), καθώς και το χρηματικό ποσό των 44 ευρώ προερχόμενο από την διενέργεια παράνομων παιγνίων.
Σημειώνεται ότι τόσο ο χώρος του καταστήματος όσο και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια Αρχή, ενώ επιπλέον δεν έφεραν την προβλεπόμενη, από το νόμο, ειδική σήμανση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.