Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Σειρά δράσεων από την Εθνική για τον αγροδιατροφικό τομέα

Ξεκινά διάλογο με παραγωγούς, μεταποιητές, συνεταιρισμούς, επιμελητήρια και πανεπιστήμια
Mια σειρά δράσεων με σκοπό την ανάδειξη των αναγκών του επιχειρηματικού κόσμου ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της στρατηγικής στήριξης του αγροτοδιατροφικού τομέα.
Για τον σκοπό αυτό ανοίγει έναν νέο, μόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της χώρας, όπως παραγωγούς, μεταποιητές προϊόντων, συνεταιρισμούς, ελληνικά και ξένα επιμελητήρια και πανεπιστήμια.
Για την Εθνική Τράπεζα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, ο πρωτογενής αγροτοδιατροφικός τομέας παραγωγής, αναγνωρίζεται ως ένας σημαντικός πυλώνας της οικονομίας και γι’ αυτό διαχρονικά, από την ίδρυσή της, συνεχίζει να στηρίζει τον εκσυγχρονισμό όλου του παραγωγικού- συναλλακτικού κυκλώματος.
Στο πλαίσιο αυτό, 14 εταιρείες του αγροτοδιατροφικού τομέα, από την Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Φωκίδα) συμμετείχαν στην πρώτη εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι» που διοργάνωσε το Εργαστήριο Ιδεών για την Έξυπνη και Δημιουργική Οικονομία IdeasLab, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εταιρείεςΜανιτάρια Δίρφυς, B Fresh Spitiko, Askada Farm, Fos Natural Activity - Mala Perouviana, ΜΕΛΛΗΝ, Royal Food, Agrifarm, Stayia Farm, GET, Sykofagos, Παραδοσιακά Ζυμαρικά ΔαρδούμαΠύθιο, Kumilio, Stevia Hellas Coop. Οι παραγωγοί παρουσίασαν τις ιστορίες των προϊόντων τους, συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα.
Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, η κ. Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, μιλώντας για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προδιέγραψε τους στόχους της που δεν είναι άλλοι από την ανάδειξη και την προβολή των θετικών παραδειγμάτων στον αγροτοδιατροφικό τομέα - παραδειγμάτων εταιρειών που διακρίνονται αξιοποιώντας την τοπική παραγωγή και συνδυάζοντάς την με την καινοτομία και την εξωστρέφεια.
Η κ. Τζάκου δεν παρέλειψε να επισημάνει την ιστορική σχέση της Εθνικής Τράπεζας με τον κόσμο της αγροτικής παραγωγής, αλλά και την καθοριστική στήριξή της σε κρίσιμες για την χώρα περιστάσεις.
Από τη πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μία σύντομη παρέμβαση στην εκδήλωση, έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος, πρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Κελαϊδίτης, που χαιρέτισε την πρωτοβουλία «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι» επισημαίνοντας την ανάγκη διερεύνησης μορφών και τρόπων συνεργασίας ανάμεσα στην περιφέρεια, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τους φορείς και τις εταιρείες του αγροτοδιατροφικού τομέα.
Η πρωτοβουλία «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι» ξεκίνησε από την Στερεά Ελλάδα και θα συνεχιστεί και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας μας.