Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Εκδήλωση- αφιέρωμα στη Γιορτή της Μητέρας στο Πανόραμα!

Μία ξεχωριστή Κοινωνική και Πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, την Κυριακή 14 Μαΐου και ώρα 20.00 στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
στο Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος.
 Στην εκδήλωση θα παραστούν, θα ευλογήσουν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

 Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει και ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει:
«Η εμβληματική μορφή της Ελληνίδας Μητέρας δεν αφήνει κανέναν μας  ασυγκίνητο. Ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας θεωρούμε ότι η Μητέρα, που εκπροσωπεί την συγκολλητική -και υπό αυτή την έννοια ιερή- ουσία της ελληνικής οικογένειας ως σύμβολο βρίσκεται στην κορωνίδα των ανθρώπινων διαχρονικών αξιών και οφείλουμε να την τιμήσουμε για την προσφορά της στην κοινωνία».

 Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την 48μελή Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» που θα ερμηνεύσει τα τραγούδια:

• Ας ψιθυρίσει έλεος
• Μικρός Πρίγκιπας
• Μια γίνεσαι ήλιος μάνα
• Αρχίζω και παρακαλώ
• Το ρέσι και το έθιμο του Κυπριακού Γάμου
• Οι πόνοι της Παναγίας
• Μάνα χαρά

 Επιπλέον στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν διαφάνειες (Slides) από κυπριακό δρώμενο με τίτλο «πόσο κοστίζει μια βέρα;» και θα προσφερθούν κυπριακά κεράσματα στους θεατές.

 Να σημειωθεί ότι η Γυναικεία Χορωδία  «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως συστήθηκε το 2001. Αποτελείται από 48 κυρίες και φοιτήτριες που συμμετέχουν στην Εκκλησιαστική ζωή και παρακολουθούν τους κύκλους  της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ έχει πάρει μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων πολιτιστικού, εθνικού και θρησκευτικού περιεχομένου.