Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Οι Παραδοσιακοί Διημερής Αμβυκούχοι θεματοφύλακες της παραγωγής τσίπουρου από κούμαρα Ολύμπου

Ο Θανάσης Πολύχρός, και Μιχάλης Χατζής παραδοσιακοί διήμερες αμβυκούχοι, μαζί στην γιορτή για το απόσταγμα που παίρνουμε από τα κούμαρα του Ολύμπου, η οποία
πραγματοποιήθηκε χθες (14-5-2017) στο παραδοσιακό ρακοκάζανο των αδελφών Βασίλη & Διονύση Παπαγεωργίου στα ριζά του Κάστρου του Πλαταμώνα. Όλοι τους αποτελούν τους νόμιμους θεματοφύλακες του παραδοσιακού τρόπου απόσταξης κουμαρίσιου τσίπουρου στην Πιερία.


Το Κουμαρίσιο Τσίπουρο αποτελεί ένα παραδοσιακό προϊόν της Πιερίας εδώ στα χωριά της ανατολικής πλευράς του Ολύμπου. Η παράδοση είναι ο πολιτισμός μας η οποία μας δένει με τον τόπο μας και ο τόπος μας έχει πλούσια παράδοση.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσή Ανατολικού Ολύμπου, το Σωματείο Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσίπουρου Π.Ε. Πιερίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Παντελεήμονα, τους ευχαριστεί για την πολύτιμη προσφορά τους στην διατήρηση της παραδοσιακής παραγωγής αποστάγματος (τσίπουρου) από κούμαρα του συλλέγονται από τα δάση του Ολύμπου.