Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Εντοπίστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο που χαθηκε νωρίτερα -Κατέπεσε στο Σαραντάπορο

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πεντάγωνο καθώς έχει χαθεί το σήμα στρατιωτικού
ελικοπτέρου με 5 επιβαίνοντες που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.
Το σήμα σύμφωνα με πληροφορίες χάθηκε στις 7:50. Πυροσβεστική και στρατός έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του.
Το στρατιωτικό ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή της Ελασσόνας ενώ εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας προς την Λάρισα και από εκεί προς την Κοζάνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβεστικές και στρατιωτικές δυνάμεις χτενίζουν την περιοχή του Σαραντάπορου για να εντοπίσουν το ελικόπτερο.
Όπως μεταφέρει το onlarissa.gr, το ελικόπτερο έπρεπε από τις 9:50 να έχει ήδη προσγειωθεί στον προορισμό του, ωστόσο, εδώ και πολύ ώρα, δεν απαντά στις κλήσεις που γίνονται από τους επίγειους ελεγκτές.
Οι έρευνες κατά πληροφορίες του ίδιου μέσου εστιάζονται στην περιοχή του Σαραντάπορου στα ορεινά της Ελασσόνας, εκεί όπου φέρεται να υπήρξε το τελευταίο «στίγμα» του ελικοπτέρου τύπου «Χιούι».
Ανακοίνωση από το ΓΕΣ
Ενημερώνουμε ότι, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.


Πηγή: Εντοπίστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο -Κατέπεσε στο Σαραντάπορο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/