Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην Κατερίνη

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 6 από μέλη της

Επιπλέον ταυτοποιηθήθηκαν τα στοιχεία 2 ακόμη μελών της ομάδας, εκ των οποίων ο ένας είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης
Μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε ότι πούλησαν ναρκωτικές ουσίες σε 30 άτομα στην Πιερία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση ναρκωτικών
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε τοξικοεξαρτημένα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας.
Συνελήφθησαν 6 μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων 4 ημεδαποί και 2 υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 25 έως 63 ετών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνονται και τα άλλα 2 μέλη της ομάδας, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 26 και 38 ετών, εκ των οποίων ο δεύτερος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για διακίνηση κάνναβης (σχετικό το από 31-03-2017 Δελτίο Τύπου).
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας συγκρότησαν εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου του 2016, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (25-4-2017) το πρωί σε περιοχές της Πιερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 6 από τα μέλη του κυκλώματος.
Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2017 το κύκλωμα πούλησε ναρκωτικές ουσίες σε τουλάχιστον 30 άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αγορά ναρκωτικών.
Σε έρευνες που έγιναν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στα σπίτια των συλληφθέντων, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 165 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 3 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούσε ο 36χρονος στην αυλή του σπιτιού του,
  • νάιλον σακουλάκια για την συσκευασία των ναρκωτικών,
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 2 δίκυκλα που χρησιμοποιούσαν ως μέσα μεταφοράς και τέλεσης της παράνομης δραστηριότητας τους και
  • 6 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και της παράβασης της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.