Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Πασχαλινές δημιουργίες στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Κατερίνης

 Τις δικές τους πασχαλινές κατασκευές – χειροτεχνίες με κέφι και μεράκι δημιούργησαν οι ηλικιωμένοι, με την καθοδήγηση του προσωπικού, στο Κέντρο
Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Κατερίνης.


Οι όμορφες δημιουργίες φτιαγμένες από γλωσσοπίεστρα, τσόχα και χαρτόνι, από χαρτοπετσέτα και κόλλα ντεκουπάζ περικοσμούν τους χώρους του κέντρου, δίνοντας χρώμα και εορταστική ατμόσφαιρα.Παράλληλα, στη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε ομάδα συμβουλευτικής με θέμα "Τρίτη ηλικία, θυμός και κοινωνική ζωή." Το θέμα εισηγήθηκε η κλινικ. νευροψυχολόγος της δομής Γλυκερία Τσεντίδου, ενώ την ομάδα στελέχωσε και η Ευαγγελία Κανάλη, εκπαιδευτικός - εκπαιδευόμενη σύμβουλος.

Όπως είναι γνωστό το ΚΗΦΗ, αποτελεί μία ανοικτή δομή δωρεάν ημερήσιας φιλοξενίας, η οποία στεγάζεται σε κτίριο - δίπλα από τον Άγιο Χαράλαμπο - στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ η λειτουργία της εντάσσεται στη ΔΗΚΕΔΗΚ.
 ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΗΦΗ

Γενικότερα, το ΚΗΦΗ Δήμου Κατερίνης  (Δ/νση: Αγίου Χαραλάμπους 4 Τηλ. 23510 20095) παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 έως 15:00), σε 19 συμπολίτες μας. Ειδικότερα παρέχει: νοσηλευτική φροντίδα, φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ατομική υγιεινή, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων κ.α.


Επιπλέον, διοργανώνεται σειρά εκδηλώσεων και εξωτερικών δραστηριοτήτων (εκκλησιασμός κ.α.).