Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

"Απόδραση" με Τάτο για τον ΑΡΗ από το Αιγίνιο - Γ.Βλάχος: "Δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο"

Ο Άρης άλωσε τη βόρεια Πιερία, επικρατώντας 1-0 του Αιγινιακού με γκολ του Τάτου.
Δεύτερη διαδοχική νίκη για τον Άρη στη Stoiximan.gr Football League. Μετά την ΑΣΑ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε 1-0 στη βόρεια Πιερία του Αιγινιακού και έφτασε τους 41 βαθμούς ύστερα από 19 παιχνίδια. Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, έμειναν χωρίς νίκη για δέκα σερί παιχνίδια, με επτά ήττες και τρεις ισοπαλίες. Η τελευταία του επικράτηση είχε καταγραφεί στις 8 Ιανουαρίου, στο εκτός έδρας τρίποντο απέναντι στον Πανελευσινιακό. 
Στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα ο Άρης κατόρθωσε να βρει δίχτυα. Ήταν στο 3ο λεπτό, όταν ο Τάτος μπήκε στην περιοχή του Αιγινιακού από την αριστερή πλευρά και με διαγώνιο σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1). Η ομάδα της βόρειας Πιερίας προσπάθησε να πάρει μέτρα και απείλησε 2-3 φορές στο πρώτο μέρος με τον Ζούρκο. Αυτός ήταν ο πιο κινητικός παίκτης των γηπεδούχων στο 45λεπτο. Απείλησε στο 8', στο 14' και στο 33', αλλά σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν κατέστη εφικτό να βρει δίχτυα. Άλλες ευκαιρίες δεν είχε το πρώτο μισό, σε έναν αγωνιστικό χώρο που δεν προσφερόταν για καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Άρη να σπαταλά μοναδική ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, που επί της ουσίας θα «καθάριζε» την υπόθεση νίκη. Ο Ίλιτς «χόρεψε» την άμυνα του Αιγινιακού, έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Παλικαρίσια προσπάθεια από τον Σέρβο επιθετικό των Θεσσαλονικέων, αλλά το τελείωμα δεν ήταν το επιθυμητό. Ο Άρης στα λεπτά που ακολούθησαν είχε τον έλεγχο του αγώνα. Δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου στο δεύτερο μέρος, αφού η ομάδα της βόρειας Πιερίας δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει μπάλα και να μπει με αξιώσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Μοναδική στιγμή που ανησύχησε ο Άρης, αν και δεν θεωρείται τελική για τους γηπεδούχους, ήταν όταν ο Γκατσολάρι από θέση βολής δεν έπιασε το σουτ και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει.
Επρόκειτο για ένα κακό παιχνίδι, με πάρα πολλά φάουλ, κίτρινες κάρτες, αλλά και μία κόκκινη, αφού στο 85' ο Καράμπελας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους και ο Άρης πανηγύρισε το «διπλό» στη βόρεια Πιερία.
ΣΚΟΡΕΡ: 3' Τάτος
ΚΟΚΚΙΝΗ: 85' Καράμπελας
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Γιάννης Βλάχος): Τόλιος, Τσολακίδης (58' Γκατσολάρι), Παπουτσογιαννόπουλος, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Μήλιος, Πατράλης, Αντωνιάδης (46' Τοπαλίδης), Ζούρκος, Σκραπάρας (38' Ζγκούρι), Μπουρντουζάν.
ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Σόουζα, Ταυλαρίδης (34' λ. τρ. Χαριτωνίδης), Ρόβας (63' Παυλίδης), Μπαργκάν, Γκαρσία, Τάτος (78' Καπνίδης), Μιλούνοβιτς, Ίλιτς.
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Τακόπουλος (Καρδίτσας), Ζιγκερίδης (Σερρών)


Ο Γιάννης Βλάχος αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του Αιγινιακού με τον Άρη.
Συνέπεια αυτών ήταν, όπως τόνισε, να μην παιχτεί ποδόσφαιρο πάνω από 15 λεπτά στο δεύτερο μέρος. Παράλληλα, ο Βλάχος είπε ότι κάποιοι παίκτες του φοβήθηκαν το ματς, αλλά παρόλα αυτά η ομάδα του στο σημερινό παιχνίδι είχε διάρκεια. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μετά την εντός έδρας ήττα (0-1) από τον Άρη:

Για το παιχνίδι:

«Έγινε ένα πολύ κακό παιχνίδι και για αυτό δεν φταίει μόνο το γήπεδο, αλλά και ο τρόπος που αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες. Και εμείς και ο Άρης, για διαφορετικούς λόγους φυσικά, αλλά για έναν κοινό λόγο, ο οποίος είναι το άγχος που καταβάλει και τις δύο ομάδες για διαφορετικούς λόγους. Παρότι είχαμε προετοιμαστεί για αυτό το παιχνίδι και είχαμε στοχεύσει σε τακτικά κομμάτια, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, ένα πράγμα που δεν μπορεί να δουλευτεί στην προπόνηση είναι το πως θα πείσεις τον ποδοσφαιριστή για το πως θα μπει στην έναρξη του παιχνιδιού.

Δυστυχώς δεν έχουμε το επίπεδο εμπειρίας των παικτών για τέτοια παιχνίδια. Έχω την αίσθηση πως στο ξεκίνημα , όχι όλη η ομάδα, αλλά κάποια παιδιά να φοβήθηκαν λίγο το παιχνίδι.  Νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι δεν καταφέραμε και εμείς να τους βοηθήσουμε. Με αποτέλεσμα, αντί να μπούμε διαφορετικά στο παιχνίδι, γιατί είχαμε σχεδιάσει και ορισμένα πράγματα διαφορετικά, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, όταν ο Τάτος βρέθηκε να περνάει τους ποδοσφαιριστές μας και εμείς απλά συνοδεύαμε. Εκεί αλλάζει και το πλάνο. 

Έπρεπε να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Ανταποκριθήκαμε αρκετά στο κομμάτι του physical Game. Ήμασταν ανταγωνιστικοί, κερδίσαμε μέτρα στο γήπεδο και η κατοχή της μπάλας  ανά διαστήματα ήταν με το μέρος μας. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα, δεν κάναμε όμως τις μεγάλες ευκαιρίες  και κάπως έτσι κύλησε το πρώτο μέρος».

Για το δεύτερο ημίχρονο:

«Δεν έχω να πω πολλά, δεν πρέπει να παίχτηκε πάνω από 15 λεπτά ποδόσφαιρο και αυτό που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι ότι κάθε 2 λεπτά υπήρχε τραυματισμός, παίχτης του Άρη στο έδαφος, φορείο, ο Πίτου βγήκε και ξαναμπήκε ίσα-ίσα για να καθυστερήσει το παιχνίδι. Και αυτό δεν τιμά τον Άρη. Θα μου πείτε ότι αν έμπαινε το γκολ του Ίλιτς θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, δεν το έκανε όμως, και το θέμα είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Για εμάς ολοκληρώθηκε ένα δύσκολο πρόγραμμα, με όλα τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες. Ήμασταν ανταγωνιστικοί με όλους και σβήσαμε όσες υπόνοιες υπήρχαν, παίζοντας ανταγωνιστικά με όλους.

Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας. Αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει μόνο σε εμάς, μιλώντας και με τον κόουτς του Άρη παρατήρησα πως και η αντίπαλη ομάδα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Σήμερα είχαμε διάρκεια μέχρι το τέλος».

Για την έλλειψη  γκολ:

«Περιμένουμε περισσότερα πράγματα από την ατομικότητα, δυστυχώς. Κάνουμε απλά πραγματάκια και περιμένουμε από αυτά μήπως πετύχουμε κάποιο τέρμα. Δεν πετυχαίνουμε γκολ από το καλό μας παιχνίδι, αλλά από ατομικές ενέργειες».
πηγή: allaboutaris.com