Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Επίσκεψη Κτηνοτρόφων στην Zootechnia

 Την Κυριακή, 5 Φεβ 2017, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής οργανώνει ημερήσια επίσκεψη, από Αθήνα, στην Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας Zootechnia, στην Θεσσαλονίκη.

Η εκκίνηση θα γίνει το πρωί της Κυριακής, 5/2/2017, στις 05.00, από τα γραφεία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής (Λ. Πορφύρα 4, Μενίδι, τηλ 210 2467866), με πούλμαν, οδικώς και προβλέπεται επιστροφή το ίδιο βράδυ περίπου στα μεσάνυκτα. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα, 30 Ιαν 2017, στον υπεύθυνο κ Κώστα Μαντζουράνη, τηλ 6948250720, με 40€, που περιλαμβάνει την συμμετοχή στην μεταφορά με πούλμαν και την είσοδο στην Zootechnia.
Η ημερήσια επίσκεψη προβλέπεται ότι θα δώσει την ευκαιρία στα μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής να επισκεφθούν και την ventergroup (προβατοτεχνική, Κατερίνη) για να ενημερωθούν στις εξελίξεις και για ευχαριστήσουν την venter για την παραχώρηση μιας αλμεκτικής μηχανής για την εκπαίδευση των κτηνοτρόφων-μελών του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, καθώς και την INOX ST (Καπνοπώλης-Παπαφλωράτος, ΒΙΠΕΘ Σίνδου) για να ενημερωθούν για νέα μηχανήματα και για να ευχαριστήσουν την INOX ST για την παραχώρηση ενός βραστήρα-ψύκτη τυροκόμησης, ο οποίος ήδη έχει συμβάλει πάρα πολύ στην εκπαίδευση των κτηνοτρόφων-μελών του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής στην καθετοποίηση της παραγωγής τους.
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής πραγματοποίησε και το 2015 οργανωμένη ημερήσια επίσκεψη στην Zootechnia με πολύ ενδιαφέρουσες εντυπώσεις. Ο ίδιος ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής μετείχε σε πολλές εκθέσεις με δικό του stand, όπως στην Dairy expo (Σπάτα), στην Ελλήνων Γεύσεις (Περιστέρι), στην Meat expo (Σπάτα), στην Ανθοκομική (Αιγάλεω), στην Ανθοκομική (Κηφισιά), στην Γαστρονομική Κυκλάδων (Σίφνος), στο Φεστιβάλ ΜΟΔΟΥΣΑΣ (Μυτιλήνη),
αλλά και κάνει εκδηλώσεις για να ενημερωθούν τα μέλη του από την συμμετοχή άλλων μελών του σε σημαντικές εκθέσεις. Έτσι στις 20/1/2016 (Μέγαρα), ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής εμπειριών, όπου ο κ Νίκος Κορδαλής (ΠΡΟΒΕΙΟ Κορδαλής, Μέγαρα) παρουσίασε τις εμπειρίες του από την επίσκεψη στην έκθεση κτηνοτροφίας SOMMET delevage (Βρετάνη, Γαλλίας)
Η ανυπαρξία επαρκούς επαγγελματικής αγροτικής κατάρτισης-μαθητείας για τους σύγχρονους Έλληνες Κτηνοτρόφους, οδηγεί σε λύσεις αυτοβοήθειας, που προσομοιάζουν περισσότερο σε μορφές Κοινωνικής Οικονομίας, μέσα στην ανοικτή οικονομία της ιδιωτικής οικονομικής της αγοράς. Τα τριακόσια και πλέον μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, έχουν ενσωματωμένες στις καθημερινές τους δραστηριότητες την εμπειρία και τεχνογνωσία πολλών γενεών, απόλυτα προσαρμοσμένης στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της Αττικής, που ίσως μπορεί να αποτελέσουν μια πιθανή λύση στην παντελή έλλειψη υποστήριξης.
Επίσης η συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις ίσως να είναι μια λύση για εξωστρέφια, για ενημέρωση στις εξελίξεις της αγοράς και σε επαφές με νέους συνεργάτες (προμηθευτές ή πελάτες). Σε σύγκριση με την κλασική μέθοδο της επίσκεψης πωλητή ή την αποστολή ενός εντύπου, η συμμετοχή σε εκθέσεις είναι πολύ πιο αποτελεσματική και πολύ πιο οικονομική αν σχεδιαστεί έγκαιρα και σωστά.
Και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής οργανώνει την ημερήσια επίσκεψη, από Αθήνα, στην Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας Zootechnia, στην Θεσσαλονίκη, την Κυριακή, 5 Φεβ 2017, από τις 05.00, από Αθήνα( Λ. Πορφύρα 4, ΑΧΑΡΝΑΙ, τηλ 210 2467866) προσβλέποντας και στην ευκαιρία καλύτερης γνωριμίας των μελών του στο ταξίδι, διότι και το ταξίδι έχει την σημαντικότητά του. Πληρ: Κ. Μαντζουράνης, 6948250720

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Στην μία φωτό στιγμιότυπο μέσα από το πούλμαν στην προηγούμενη επίσκεψη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής στην Zootecnia, με τον κ. Κ. Μαντζουράνη μπροστά. Και στην άλλη από την ίδια Zootechnia με τον (από αριστερά)κ Νίκο Κορδαλή, την κα Μάγδα Κοντογιάννη (γραμματέα Συλλόγου) και Κώστα Κορδαλή.