Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Το Μetrosport.gr αποκρούει... πέναλτι στη σχολή τερματοφυλάκων του Γ.Συμεωνίδη (Εργομετρικά)

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
To Metrosport.gr υποδέχεται το νέο έτος… otherside, αποκρούοντας πέναλτι στη σχολή
τερματοφυλάκων του Γιάννη Συμεωνίδη, στο Νέο Κεραμίδι Πιερίας, με το δημοσιογράφο Νίκο Κολίτση σε ρόλο… τερματοφύλακα, με αφορμή τις προγραμματισμένες εργομετρικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών του, από τη διεπιστημονική ομάδα της alterlife.gr (με έδρα τη Θεσσαλία, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη), με επικεφαλής τον Δημήτρη Καρακίτσιο, προπονητή φυσικής κατάστασης και εργοφυσιολόγο, με μεταπτυχιακές σπουδές και τους γυμναστές Βάσω Νταλαμάγκα (κωπηλάτρια με πλούσιο βιογραφικό και επιτυχίες σε Ελλάδα και εξωτερικό) και Παναγιώτη Κορδαλή.
Σύμφωνα με τον εργοφυσιολόγο Δημήτρη Καρακίτσιο, «οι συγκεκριμένες μετρήσεις είναι σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ποσοστό σωματικού λίπους, μέτρηση ευλυγισίας, ταχυδύναμη, αλτικότητα, τεστ ταχύτητας και ταχύτητα αντίδρασης. Η εργομετρική αξιολόγηση, άλλωστε, είναι η πρώτη βασική αρχή της προπονητικής για την εξέλιξη των αθλητών. Στο εξωτερικό, είναι το άλφα και το ωμέγα, για να δουλέψουν εξατομικευμένα και να πάρουν το 100% οι προπονητές από τους ποδοσφαιριστές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετρήσεις είναι διαφορετικές ανά άθλημα και θέση ως προς τις νόρμες αξιολόγησής τους και παράλληλα με τα αποτελέσματα εκπονούνται και προγράμματα προπόνησης, εξατομικευμένα στις ανάγκες του κάθε αθλητή».
«Η Αγγλία, η Γερμανία και η Ισπανία είναι οι τρεις χώρες όπου η εργοφυσιολογία είναι σε ανώτερο επίπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν τα καλύτερα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη».
Υπενθυμίζουμε ότι ο Κατερινιώτης Γιάννης Συμεωνίδης έχει διαγράψει μία σημαντική ποδοσφαιρική καριέρα ως τερματοφύλακας, μεταξύ άλλων, στον Πιερικό, στη Λάρισα, στο Αιγάλεω, τον Παναιγιάλειο, την Καστοριά (προσωπικό total respect!), τον Αστέρα Τρίπολης, την Κέρκυρα, τον Εθνικό Πειραιά, τη Βέροια και τον Α.Ο. Περιστερίου, μετρώντας πάνω από 500 συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες, με δίπλωμα πλέον προπονητή UEFA B. Σήμερα, είναι ιδρυτής της ομώνυμης σχολής τερματοφυλάκων και προπονητής τερματοφυλάκων στην Πύδνα Κίτρους, που αγωνίζεται στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής κατηγορίας.
Σε εικόνα και ήχο επαγγελματικής ποιότητας.


Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com