Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Με τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα άρχισε ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.



Πολλοί σύλλογοι και ομάδες παιδιών, νέων και ενηλίκων, αλλά και μεμονωμένα άτομα, έψαλαν Κάλαντα Πρωτοχρονιάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, τόσο την Παρασκευή 30 όσο και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου με τη συμμετοχή κληρικών των Ενοριών της πόλεως, καθώς και πυκνού εκκλησιάσματος.

Μετά το τέλος της ακολουθίας, σύμφωνα με την παράδοση, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και ομίλησε κατάλληλα για την έννοια του χρόνου στη χριστιανική παράδοση.

Με την ευκαιρία ενάρξεως της θητείας των νέων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τους διορισμούς στους νέους επιτρόπους του Ιερού Ναού και εξήρε την εθελοντική προσφορά στα πλαίσια λειτουργίας του εκκλησιαστικού σώματος.

Στη συνέχεια, σχηματίστηκε πομπή προς το παρακείμενο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Συγκεκριμένα, στην Αίθουσα Θρόνου ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους τους συμμετέχοντες κληρικούς και λαϊκούς βασιλοπιττάκια δεχόμενος τις ευχές τους.


Παράλληλα με τη διανομή της βασιλόπιττας, η χορωδία και η ορχήστρα νέων της ΓΕΧΑ Κατερίνης έψαλλε κάλαντα και εορταστικά τραγούδια.