Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Γνωστή αλυσίδα τουρκικών ζαχαροπλαστείων στη Θεσσαλονίκη

Τις πόρτες του για το κοινό της Θεσσαλονίκης άνοιξε στις 26 Νοεμβρίου το πρώτο κατάστημα της γνωστής τούρκικης αλυσίδας, Mado στην οδό Βενιζέλου 8, πλατεία
Ελευθερίας.
Αυθεντικές γεύσεις παγωτού, ο ντοντουρμάς, παραδοσιακά γλυκίσματα, το αξεπέραστο κιουνεφέ και το σαλέπι περιμένουν όσους περάσουν την πόρτα τους καταστήματος.
Με την έναρξη της λειτουργίας του καταστήματος αρκετοί τουρίστες από Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία αλλά και από την Ελλάδα ήρθαν στο κατάστημα προκειμένου να δοκιμάσουν τις ανατολίτικες λιχουδιές.
Ο διευθυντής του καταστήματος  της Mado στη Θεσσαλονίκη, Ηλίας Τσαρουχάς ανέφερε στο thestival.gr ότι “πρόκειται για το πρώτο κατάστημα της mado σε όλο τον κόσμο που είναι περίπου 85 τμ. Όλα τα υπόλοιπα είναι από 300 τετραγωνικά και πάνω. Είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα το μεγάλο να γίνεται μικρό. Προσπαθούμε πολλούς μήνες και έχουμε καταφέρει να φτάσουμε υψηλά το στόχο μας.”
Έχουμε εκπαιδευτεί σαν ντοντουρματζήδες το παγωτό και σε όλες τις ανατολίτικες αυθεντικές γεύσεις, όπως είναι το σαλέπι που φτιάχνεται απo ρίζα ορχιδέας. Υπάρχει το παγωτό ο ντουντουρμάς που είναι από βοδινό γάλα και σαλέπι μαζί με άλλες 18 γεύσεις. Έχουμε τις παραδοσιακές πίτες από το Καχραμανμαράς που είναι η περιοχή από την οποία ξεκίνησε η εταιρεία  Mado. Επίσης, έχουμε ανατολίτικα γλυκά, ανατολίτικες γεύσεις, όπως είναι ο μπακλαβάς, το κανταϊφι και το κύριο μας προϊόν είναι ο κιουνεφές ένα αλμυρό κανταϊφι που ψήνεται 10-15 λεπτά παρουσία του πελάτη και ρίχνουμε ζεστό σιρόπι από πάνω. Αν θέλει ο πελάτης το σερβίρουμε και με ντοντουρμά”.
Το μεγάλο κατάστημα της Mado στη Λ.Νίκης 65 κατασκευάζεται και αναμένεται να λειτουργήσει γύρω στις 20 Ιανουαρίου.

thestival.gr
http://constantinoupoli.com/