Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Η απάντηση της Ελλάδας στον τουρισμό και οι θετικές προοπτικές για το 2017 Νέα δρομολόγια, ρεκόρ αφίξεων και βραβεύσεις ξενοδοχείων

Με θετικές ειδήσεις για τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας έκλεισε το 2016 και με θετικές ξεκίνησε το 2017, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις και εκτιμήσεις ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα πηγαίνει εξαιρετικά καλά.

Ρεκόρ αφίξεων το 2016
Το 2016 έκλεισε με τον ελληνικό τουρισμό να καταγράφει νέο ρεκόρ σε επίπεδο αφίξεων -με 27,5 εκατομμύρια επισκέπτες- ενώ ιδιαίτερα θετικά είναι τα πρώτα δείγματα για την πορεία του 2017. Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Έφη Καραγεώργου στην εφημερίδα «Έθνος» , ήδη οι κρατήσεις από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας καταγράφουν άνοδο της τάξης του 25%, και οι μεγάλοι tour operator, TUI και Thomas Cook επενδύουν στην Ελλάδα για το επόμενο καλοκαίρι.
Μάλιστα όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά φέτος προσελκύσαμε επιπλέον 1,5 εκατ επισκέπτες στην Ελλάδα. Οι συνολικές διεθνείς αφίξεις υπολογίζουμε ότι θα αγγίξουν τα 27,5 εκατομμύρια συμπεριλαμβανομένης της αύξησης στην κρουαζιέρα και της δυναμικής που διατήρησε ο οδικός τουρισμός.
Όμως η Ελλάδα πέτυχε φέτος -για πρώτη φορά- την επιμήκυνση της περιόδου από τον Απρίλιο έως και τον Νοέμβριο, με αποτέλεσμα μετά τις υψηλές πληρότητες του Ιουλίου και Αυγούστου, οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος να είναι οι καλύτεροι όλων των εποχών.
Τα πρώτα στοιχεία από το μέτωπο των κρατήσεων για το 2017 δείχνουν ότι εκτός απροόπτου ο ελληνικός τουρισμός θα εξακολουθήσει να κινείται δυναμικά.
Νέοι προορισμοί
Η TUI Αυστρίας, θα έχει το καλοκαίρι του 2017 εννέα απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, από το Σάλτσμπουργκ προς έξι τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα προς Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα ενώ για πρώτη φορά περιλαμβάνει ως νέους προορισμούς τη Θεσσαλονίκη και τη Ζάκυνθο. Επιπλέον η χώρα μας έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών τουριστών, με 400.000 αφίξεις (κατά μέσο όρο) ετησίως.

Νέα αεροπορικά δρομολόγια
Η easyJet, ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα με τέσσερα νέα δρομολόγια, όπως αναφέρει το site euro2day.gr. Η χωρητικότητα θέσεων που προσφέρεται από και προς τους ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 7% το 2017, προσφέροντας στους επιβάτες ακόμα περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές.Τα τρία νέα δρομολόγια θα λειτουργήσουν την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η easyJet θα πετάξει από τη Ρόδο στο Αμβούργο και στο Λούτον του Λονδίνου, από Πρέβεζα προς Μάντσεστερ και από την Κεφαλονιά προς Μπρίστολ με αεροσκάφη Α320 της Airbus.
Ελληνικό ξενοδοχείο στα καλύτερα της Ευρώπης

Οι καλές ειδήσεις συνεχίζονται για την Ελλάδα, καθώς ο TUI, o μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος στην Ευρώπη επιβράβευσε ένα ελληνικό ξενοδοχείο ως TUI Top Quality Award 2017. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Astir Odysseus Kos Resort & Spa το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του το 2009 στην δοκιμαζόμενη από το μεταναστευτικό πρόβλημα, Κω. Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε ξενοδοχεία με την υψηλότερη βαθμολογία από τον επισκέπτη. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ανάμεσα σε 250 ξενοδοχεία, συγκεντρώνοντας τουλάχιστον 8,7 σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10. Το Astir Odysseus Kos Resort & Spa, είναι ένα πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή Τιγκάκι, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης της Κω και 22 χλμ. από το αεροδρόμιο του νησιού.


Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Πιερίας