Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ

Πάνε δέκα χρόνια, από το 2007, όταν έπεσε η ιδέα του δημάρχου Δίου, Γρηγόρη Παπαχρήστου, να αποκτήσει ο δήμος τη δικιά του ορχήστρα με παιδιά της περιοχής. 

Η αποστολή αυτή ανατέθηκε στο νεαρό τότε μουσικό Νίκο Πατρή, ο οποίος πήρε πολύ ζεστά την υπόθεση, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια ορχήστρα που σε λίγα χρόνια κέρδιζε το θαυμασμό στα μέγαρα μουσικής, στα φεστιβάλ όλης της χώρας, στις μεγάλες τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές, που στάθηκε αξιοπρεπώς και ισοτίμως δίπλα σε μεγαθήρια της μουσικής σκηνής, που έκανε να εκφραστούν κολακευτικά για αυτήν σπουδαίοι άνθρωποι του χώρου των γραμμάτων και των τεχνών.  
Πριν υποδεχτούμε το 2017, η Ορχήστρα Νέων Δίου, δίνει τις τελευταίες συναυλίες, της δεκαετούς ύπαρξής της. 
Στις 25 Νοεμβρίου θα καλύψει μουσικά το Β’ Πανελλήνιο συνέδριο που διοργανώνει η Εκκλησία της Ελλάδος στην Πιερία, με θέμα τον Προσκυνηματικό Τουρισμό, με ένα μουσικό αφιέρωμα στο συγγραφέα Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. 
Το Δεκέμβριο 11 και 18, θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα για δύο συναυλίες στο δήμο Ωραιοκάστρου και στο δήμο Φαρσάλων αντιστοίχως. Μαζί της και ο Δημήτρης Μπάσης, που μαζί με την Φιλιώ Σέρβου, θα αναλάβουν την ερμηνεία των τραγουδιών.
Στις αρχές του 2017, η διοίκηση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, θα γιορτάσει τα δέκα χρόνια της Ορχήστρας Νέων. Για το σκοπό αυτό ετοιμάζει μια μεγάλη μουσική γιορτή, με σπουδαίες παρουσίες καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών.