Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

"Σε αυτές τις γιορτές μένουμε Κατερίνη!" - Γράφει ο Ευθύμιος Τσίρκος

Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και την Εορτή των Φώτων και κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας γεμίζει από όμορφες εικόνες, ιδιαίτερες
μελωδίες και αγαπημένες μυρωδιές. Η φύση αλλάζει καθώς μπαίνουμε στο Χειμώνα και το ευλογημένο περιβάλλον και κλίμα του τόπου μας χαρίζει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του ξεχωριστά τοπία και αξέχαστες στιγμές. Φέτος οι γιορτές αυτές για την πόλη μας την Κατερίνη δε θα είναι όπως τις συνηθίσαμε ως σήμερα! Η ομορφιά και η λάμψη των νοικοκυριών και των καταστημάτων της πόλης μας δένουν αρμονικά και εμπλουτίζονται με τις συλλογικές προσπάθειες του Δήμου Κατερίνης, φορέων, συλλόγων, οργανώσεων και εθελοντών συμπολιτών μας ώστε αυτές τις φωτεινές ημέρες όλοι οι πολίτες και επισκέπτες του τόπου μας να ψυχαγωγηθούν, να απολαύσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και να αποδράσουν από τη σκληρή καθημερινότητα. Ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε στα παραμύθια, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να παίξουμε, να γευτούμε και να ζήσουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων σε μια πιο «παιδική», χρωματιστή, λαμπερή, αλλά και αγνή, ανθρώπινη εκδοχή τους.

Το Πάρκο των Χρωμάτων  
Ο Δήμος Κατερίνης ετοίμασε κάτι μεγάλο και εντυπωσιακό για τις γιορτές των Χριστουγέννων έχοντας στο πλάι του τον Ο.Π.Π.Α.Π. Κατερίνης, το Επιμελητήριο Πιερίας, αλλά και τοπικούς φορείς, συλλόγους και οργανώσεις. Το πάρκο της Κατερίνης χρωματίζεται από τα πνεύματα των Χριστουγέννων και μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό παραμύθι, σε  μια χώρα χρωμάτων και θαυμάτων για μικρούς και μεγάλους για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες. 
Με ελεύθερη είσοδο ο καθένας μπορεί να απολαύσει και να ζήσει την μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, εξερευνώντας το 52 στρεμμάτων έκτασης «Πάρκο των Χρωμάτων». Μουσικά σχήματα, νεανικές μπάντες, χορωδιακά σύνολα και φιλαρμονικές ορχήστρες θα γεμίζουν καθημερινά με τους ήχους τους το κέντρο της πόλης και θα διασκεδάζουν τους επισκέπτες. Μάγοι, ταχυδακτυλουργοί, ζογκλέρ, ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, ξωτικά, νεράιδες και ήρωες παραμυθιών θα μας μεταφέρουν σε φανταστικούς κόσμους. Το σπίτι και το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη, το Ταχυδρομείο, η Αστερούπολη, η Ευχούπολη, τα διαδραστικά παραμύθια και οι θεατρικές παραστάσεις, ο κύκλος των χρωμάτων, το μαγεμένο δάσος, το τρενάκι ξενάγησης, το παγοδρόμιο και το καρουζέλ είναι λίγες από τις εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους στη μεγάλη αυτή γιορτή. Η υπαίθρια αγορά συμπληρώνει με γεύσεις, αρώματα, παραδοσιακά προϊόντα, στολίδια και παιχνίδια το χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, αλλά και πολλών εκπλήξεων στο Δημοτικό  Παρκο Κατερίνης και σε άλλα σημεία της πόλης μας θα είναι πλούσιο και θα διαρκέσει από τις 2 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.
Η μεγάλη γιορτή της πόλης μας ξεκινά την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 20.00 στην Πλατεία Ελευθερίας με το «Άναμμα του Εμπορικού Κέντρου» υπό τους ήχους και τα τραγούδια του συγκροτήματος «48 ώρες». 

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 
Φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας σε συνεργασία με τους «Γιατρούς Του Κόσμου» και με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών διοργανώνει το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στους χώρους του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης. Το ξεχωριστό αυτό Χριστουγεννιάτικο χωριό απευθύνεται σε όλον τον κόσμο με στόχο την προσφορά και την αλληλεγγύη. Κάθε επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις παροχές του χωρίς να πληρώσει είσοδο, παρά μόνο προσφέροντας (προαιρετικά για τους μαθητές) δύο κιλά τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ή φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο της Ομάδας. Καφές, τσάι, κρασί, σούπες, γλυκίσματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραδοσιακά παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συναυλίες και άλλα πολλά περιμένουν μικρούς και μεγάλους από τις 10 Δεκεμβρίου. Είναι αξιοσημείωτο ότι όλα τα υλικά κατασκευής και οι εργασίες είναι προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, ενώ εκατοντάδες εθελόντριες και εθελοντές συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες του Χωριού. 

Μένουμε Κατερίνη και καλούμε όλους τους φίλους μας
Αναμφισβήτητα η πόλη της Κατερίνης φέτος τα Χριστούγεννα ξεχωρίζει για το πλήθος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, το πλούσιο πρόγραμμα με τη συμμετοχή εκατοντάδων συντελεστών, τον αριθμό ρεκόρ των ανθρώπων που συνεργάζονται και προσφέρουν ανιδιοτελώς στην προετοιμασία τους και κυρίως την προσβασιμότητα όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας στους σχετικούς χώρους και τα δρώμενα! Άλλωστε το φως των εορτών αυτών προέρχεται απλά από ένα άστρο που φώτιζε κάποτε μια ταπεινή φάτνη μιας κυνηγημένης οικογένειας. Στη βάση τους οι πραγματικά «καλές γιορτές» έχουν την αγάπη, την ομοψυχία, την αλληλεγγύη και την αγνότητα και φέτος στην Κατερίνη θα τα προσφέρουμε σε όλους με χαρά.

Καλές γιορτές!
Ευθύμιος Τσίρκος 
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης