Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Τσίπρας - Λαβρόφ: Οικονομική συνεργασία σε επενδύσεις και τουρισμό

Η σημασία της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τρεις αναρτήσεις στον προσωπικό του
λογαριασμό, στο twitter.

Όπως, επί λέξει, σημειώνει ο κ. Τσίπρας «η επίσκεψη του κ. Λαβρόφ σηματοδοτεί την κοινή πεποίθηση για την ανάγκη να διατηρήσουμε στενές σχέσεις συνεργασίας και διαλόγου, αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Και η ανάρτηση του πρωθυπουργού καταλήγει: «στοχεύουμε ακόμη στην συνέχιση της οικονομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού»




Πρωτόγνωρη αύξηση 140% των Ρώσων τουριστών

Η αναφορά του Πρωθυπουργού στον τουρισμό δεν ήταν τυχαία, αφού η Ρωσική αγορά παρουσιάζει σημάδια πρωτόγνωρης ανόδου. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο τον Σεπτέμβριο καταγράφηκε αύξηση 140% στις εκδόσεις θεωρήσεων εισόδου, σύμφωνα με τις ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία. Συνολικά περισσότερες από 57.300 θεωρήσεις visa δόθηκαν σε Ρώσους πολίτες για τουρισμό το φθινόπωρο στην χώρα μας. 

Αξίζει να τονισθεί ότι πάντοτε μεσολαβεί ένα διάστημα 10-30 ημερών από τη λήψη της θεώρησης ως τη χρήση της θεώρησης εισόδου, επομένως γίνεται αντιληπτό ότι η φθινοπωρινή «ένεση» από τη Ρωσική αγορά ως το τέλος της σεζόν κρίνεται σημαντική. 

Συνολικά στο 9μηνο 2016 οι προξενικές μας αρχές εξέδωσαν 504.226 θεωρήσεις. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση 22% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Η επίδοση αυτή κρίνεται πολύ ικανοποιητική, ιδιαιτέρως εφόσον επιτυγχάνεται κατά το τρίτο σε σειρά έτος ύφεσης της ρωσικής οικονομίας. 

Σύμφωνα δε, με πηγές του υπουργείου Τουρισμού η ανάκαμψη της ρωσικής αγοράς αποτελούσε πρώτο μέλημα της αναπληρώτριας υπουργού τουρισμού Ε.Κουντουρά από την αρχή της θητείας. Πλέον, η ηγεσία του υπουργείου τουρισμού προσανατολίζεται στο άνοιγμα νέων αναπτυσσόμενων ελληνικών προορισμών στη ρωσική αγορά, όπως η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και η Βόρεια Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη τον θρησκευτικό τουρισμό και τις νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με τη Ρωσία.