Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις συντήρησης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην 7η επαρχιακή οδό από Ε.Ο. Λιτοχώρου προς Μονή Αγίου Διονυσίου και στην 8η Επαρχιακή οδό Λεπτοκαρυάς - Καρυάς

 Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις συντήρησης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην 7η επαρχιακή οδό από Ε.Ο. Λιτοχώρου  προς  Μονή Αγίου Διονυσίου και στην 8η Επαρχιακή  οδό  Λεπτοκαρυάς - Καρυάς

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:«Συνεχίζονται οι συντηρήσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου»




Ολοκληρώθηκε το έργο «Συντήρηση 7ης Επαρχιακής oδού από διασταύρωση Ε.Ο. Λιτοχώρου – Μ. Αγ. Διονυσίου και 8ης Επαρχιακής  οδού  Λεπτοκαρυάς - Καρυάς» από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η μελέτη του έργου συνολικού προϋπολογισμού 300.000 € με ΦΠΑ,  είχε  σαν αντικείμενο την εκτέλεση  εργασιών για τη συντήρηση των οδών και κυρίως των ασφαλτικών οδοστρωμάτων-στο εύρος κατάληψης αυτών- και συγκεκριμένα στην 7η επαρχιακή οδό από Ε.Ο. Λιτοχώρου  προς  Μονή Αγίου Διονυσίου  καθώς και σε τμήμα της  8ης επαρχιακής οδού  Λεπτοκαρυάς- Καρυάς. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε  μήκος περίπου  2.000 μ. 



Η  σύμβαση του έργου  υπογράφηκε  στις  30-08-2016    με  ύψος  δαπάνης  139.122,00 € με ΦΠΑ. Οι εργασίες  κατασκευής του έργου ξεκίνησαν αρχές Σεπτεμβρίου και με εντατικούς ρυθμούς αποπερατώθηκαν οι παρεμβάσεις  ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης καθώς και κοπής χόρτων και κλαδιών.


 «Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας   Πιερίας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό το τεχνικό μας πρόγραμμα υλοποιώντας έργα που αναβαθμίζουν τις συνθήκες προσπελασιμότητας και ασφάλειας της κυκλοφορίας των πολιτών και επισκεπτών της Πιερίας. Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις  στο τμήμα από διασταύρωση Ε.Ο.Λιτοχώρου έως τη Μονή Αγίου Διονυσίου  θα συμβάλουν στην τόνωση του  θρησκευτικού τουρισμού που  αποτελεί μία από τις βασικότερες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που αναπτύσσεται δυναμικά  στην Πιερία», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου.