Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

    Την αρωγή και συμπαράσταση στις πρωτοβουλίες της διασωστικής ομάδας Πιερίας (Δ.Ο.Π.) εξέφρασαν έμπρακτα, το εκπαιδευτικό προσωπικό και η μαθητική κοινότητα του
2ου  επαγγελματικό λυκείου ( ΕΠΑ.Λ.) Κατερίνης.

  Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της διασωστικής, ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης Κύριλλος Τσερμάκ, οι καθηγητές καθώς και οι μαθήτριες και οι μαθητές του λυκείου συγκέντρωσαν και παραχώρησαν στην Δ.Ο.Π. σημαντική ποσότητα με πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά, τα οποία όπως είναι γνωστό ανταλλάσσονται από εμπορική εταιρεία με αναπηρικό αμαξίδιο.

  
   Η συνεισφορά του 2ου επαγγελματικού λυκείου Κατερίνης αποτελεί δείγμα της ευαισθησίας που διέπει την συγκεκριμένη εκπαιδευτική οικογένεια στην οποία η διασωστική ομάδα Πιερίας εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της.
  Προτρέπει παράλληλα και επιθυμεί η πρωτοβουλία αυτή να βρει μιμητές, έτσι ώστε να αποκτηθεί και να παραχωρηθεί το τόσο αναγκαίο για έναν συνάνθρωπό μας, αναπηρικό αμαξίδιο.
  Επιπρόσθετα με τον συγκεκριμένο τρόπο συγκέντρωσης των καπακιών υποβοηθιέται και το περιβάλλον, μιας και το πλαστικό αυτό υλικό οδηγείται στην ανακύκλωση.


  Για την υλοποίηση της όλης προσπάθειας συνεργάζονται με την διασωστική ομάδα Πιερίας, ο σύλλογος γονέων-κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Πιερίας «Στηρίζω» και ο γυναικείος αθλητικός ποδοσφαιρικός σύλλογος «Νεφέλες» Κατερίνης.

  Πλέον η Δ.Ο.Π. θα ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα έκκλησης για την  ευαισθητοποίηση και συμμετοχή ευρύτερων κοινωνικών φορέων, σχολείων, συλλόγων κλπ έτσι ώστε να  αποκτηθούν περισσότερα αναπηρικά αμαξίδια και βέβαια να προστατευθεί το περιβάλλον.

  Το πρόγραμμα τιτλοφορείται «μαζεύω καπάκια-χαρίζω κίνηση- ανεξαρτησία-αυτονομία».