Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

22 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ!

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 9πμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάζεται η έφεση του ανέργου Β.Κ.
22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση! Αυτή ήταν η πρωτοφανής απόφαση δικαστηρίου σε βάρος ανέργου, που έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο και να υπερασπιστεί το δίκιο του!  Αποφάσεις σαν και αυτές νομιμοποιούν  τραμπούκους ελεγκτές να χειροδικούν και να οδηγούν ακόμα και στον θάνατο επιβάτες για 1 ευρώ, όπως έγινε με τον μαθητή Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη έχουμε συνεχής καταγγελίες για παράνομες συμπεριφορές ελεγκτών σε ανέργους, μαθητές,  φοιτητές κτλ.( διαβάστε εδώl)

Στις 11/5/11,  ο άνεργος Β.Κ ο οποίος έκανε το «έγκλημα»  να μην έχει εισιτήριο διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στη Θεσσαλονίκη , αν και είχε επιδείξει την κάρτα ανεργίας του). Απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στη χυδαία συμπεριφορά των ελεγκτών ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου Β.Κ στο Α.Τ. Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι. Ο άνεργος-επιβάτης υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ οι οποίοι εκδικητικά κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Το θράσος των ελεγκτών ήταν τέτοιο που κατάθεσαν μήνυση και στον συνεπιβάτη που ήταν  συνδικαλιστής και  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης. Η  μήνυση του άνεργου Β.Κ  δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο (!), αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της τυφλής «δικαιοσύνης».
Στις 15/7/2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή όπου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, ποινή 4 μήνες με 3ετή αναστολή! Στις 4/11/2015 εκδικάστηκε η μήνυση  των ελεγκτών κατά του άνεργου-επιβάτη, ποινή 22 μήνες με τριετή αναστολή!  Αυτή η εξοντωτική ποινή επιβλήθηκε αν και όλοι οι μάρτυρες (υπεράσπισης και κατηγορίας), όπως και οι ελεγκτές, βεβαίωναν ότι η συμπεριφορά του ανέργου-επιβάτη δεν ήταν επιλήψιμη. Ακόμη και από την έδρα του δικαστηρίου έγινε παραδεκτό ότι η συμπεριφορά των ελεγκτών ήταν προκλητική και ότι κράτησαν τον άνεργο-επιβάτη  για περισσότερο από τρεις στάσεις. Όμως, ταυτόχρονα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι όλα έγιναν νομίμως  μέσα στα πλαίσια της εργασίας τους! Και συνέχισε ότι από την εποχή που εμφανίστηκαν κινήματα- επιτροπές που δεν πλήρωναν εισιτήριο ξεκίνησαν τα προβλήματα στην δουλειά των ελεγκτών! 
Από την άλλη πλευρά, η αληθινά «τυφλή δικαιοσύνη» με τέτοιες αποφάσεις θέλει να μας τρομοκρατήσει, να μας ταπεινώσει ώστε να υποταχθούμε στην μνημονιακή βαρβαρότητα. Δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοιες εξοντωτικές και παράλογες  αποφάσεις, δεν υποχωρούμε! Θα επιβάλουμε το δίκιο μας, με την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, με οργάνωση, σκληρούς και αποφασιστικούς  αγώνες. 
-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, απειλής κατάσχεσης, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων κτλ. στo τηλέφωνο:2310265730, epitropidrasis@gmail.comepitropidrasis.blogspot.gr
- Όλοι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, 15:30 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, να σταματήσουμε για ακόμη μια φορά τουςπλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
-Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής στην επόμενη μας συνέλευση την  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στις 7μμ  στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων για να συναποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ:2310265730,  epitropidrasis@gmail.com,epitropidrasis.blogspot.gr