Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ, ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ, ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ 20ΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

  ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ, ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ, ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ 20ΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΟΜΩΝΥΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ»

Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία το 3ήμερο των εκδηλώσεων της 20ης Γιορτής του Τσίπουρου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Μεσαίας Μηλιάς Πιερίας ο «Αη Γιώργης», στο χωριό αυτό,  ενός όμορφου ημιορεινού οικισμού με μόλις 317 κατοίκους, που βρίσκεται 19 χιλιόμετρα δυτικά της Κατερίνης.  
 Φέτος, υπό την νέα Προεδρία του δραστήριου, αεικίνητου, και πολυσχιδή Γιώργου Καλαμάτα, που περιστοιχίζεται από πολύ  άξιους, εργατικούς και δυναμικούς συνεργάτες, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, διοργάνωσαν ένα τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου 2016,  που δύσκολα θα ξεχαστεί, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον πήχη των απαιτήσεων για κάτι το φυσιολογικό και το κλασσικό, που γίνεται από την πλειοψηφία των κατά τα λοιπά εξίσου δραστήριων πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας.
Το ποιοτικό ντόπιο παραγόμενο τσίπουρο έρεε άφθονο σήμερα στην Μεσαία Μηλιά Πιερίας και τα πολυποίκιλα και νόστιμα παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι φιλότιμοι αυτοί κάτοικοι της περιοχής σε μεγάλη αφθονία,  ικανοποίησαν τους εκατοντάδες και γιατί όχι, χιλιάδες παρευρισκόμενους τυχερούς επισκέπτες που βρέθηκαν σε έναν χώρο πραγματικά προσεγμένο που να πληροί απόλυτα τις προϋποθέσεις για κάτι το «μεγάλο» όπως ήταν αυτό το τριήμερο. 

Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από ντόπια σχήματα της περιοχής ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους,  με προσκεκλημένους φέτος τα εξαιρετικά χορευτικά σχήματα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας απογείωσαν το κέφι και διασκέδασαν όλοι τους,  έτσι όπως πρέπει να διασκεδάζει ο Έλληνας της περιφέρειας, αυτός που δεν διαπραγματεύεται την αξιοπρέπεια και που μοχθεί νυχθημερόν για το καλύτερο κλείνοντας τα αυτιά του στις σειρήνες της όποιας παγκοσμιοποίησης.
Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι είχαν μια χρυσή ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν από κοντά τους ντόπιους παραγωγούς του τσίπουρου και του κρασιού, μελιού, νωπών αγροτικών προϊόντων, αποφλοιωμένων καρπών, χαράκτες κλπ. και άλλων πρωτότυπων και μοναδικών παραδοσιακών προϊόντων που παράγονται και τυποποιούνται από αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους της Μεσαίας Μηλιάς και της ευρύτερης περιοχής. 

Αρωγοί στην όλη προσπάθεια και οι κυρίες του Δημοτικού Σχολείου Μεσαίας Μηλιάς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να υπάρξει το επιτυχές αποτέλεσμα και τα κατάφεραν ομολογουμένως.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου, το 2017, για την 21η Γιορτή του Τσίπουρου, στην ίδια τοποθεσία, με πολύ περισσότερο μεράκι και όρεξη από όλους τους συντελεστές της τριήμερης αυτής επιτυχημένης διοργάνωσης. Προσωπικά το εύχομαι, το πιστεύω και το περιμένω εναγωνίως, γιατί φέτος μας εξέπληξαν!