Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

PES Activists Greece - #PES4Change

Οι PES Activists Greece, οι  Έλληνες Ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, με στόχο την ενότητα και πάθος για αλλαγή, διοργανώνουν σε συνεργασία με
το PES, το PES Women, το Rainbow Rose, οργανώσεις και κινήματα της κοινωνίας των πολιτών την τρίτη Συνδιάσκεψη στην Θεσσαλονίκη [International Congress Center of HELEXPO]  με τίτλο #PES4Change, το διάστημα 7-9 Οκτωβρίου 2016.
Στη συνδιάσκεψη, που φέτος θα έχει πανευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση, με ακτιβιστές από περισσότερες από δέκα χώρες και σημαντικές προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Πολιτικής να συμμετέχουν ενεργά, θα οργανωθούν θεματικά τραπέζια εργασίας και καμπάνιες δρόμου πάνω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσφυγικού, πολιτικών για τη νέα γενιά, νεανικής επιχειρηματικότητας, καταπολέμησης της ανεργίας και τοπικών μεταρρυθμίσεων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι οι προοδευτικές πολιτικές για τη Νέα Γενιά που θα δώσουν ξανά ελπίδα στους νέους ανθρώπους για ποιοτικό μέλλον, για δουλειές με αξιοπρέπεια, για δημιουργία και κοινωνική ευαισθησία. Για πραγματικές αλλαγές με τους νέους πάντα στο προσκήνιο.
Στη συνδιάσκεψη θα συμμετέχουν ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας του PES και εκπρόσωπος του Immigration Network  Marije Laffeber, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η Αντιπρόεδρος του PES Katarina Nevedalova, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, o Εκπρόσωπος των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία Χρήστος Σεβαστιάδης, η Επικεφαλής της Ελληνικής Ευρωομάδας του S&D και Ευρωβουλευτής Εύα Καιλή, οι Ευρωβουλευτές του S&D Νίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης Παπαδάκης και Victor Negrescu κ.α.


Πιο συγκεκριμένα η κ. Καϊλή θα είναι βασική ομιλήτρια στο “Leaders F2F Panel” (Σάββατο, 8/10, 18.30), στο οποίο οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής προοδευτικής οικογένειας, Σοσιαλδημοκράτες Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και των κινημάτων θα συναντήσουν ακτιβιστές από κάθε γωνιά της Ευρώπης και θα αναζητήσουν απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα της Γενιάς μας. Επιπλέον την Κυριακή στις 13:00 θα βρίσκεται στο πάνελ τουworkshop με θεματολογία «Καταπολέμηση της ανεργίας των νέων - ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας  - εργαλεία χρηματοδότησης».
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης: http://www.socialdemocrats.gr/index.php/pes-greece-3rd-conference/