Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

"η πίστα Αιγινίου πολλά φέρνει στο μυαλό…." - Γράφει ο Άγγελος Αγγελίδης

η πίστα Αιγινίου
πολλά φέρνει στο μυαλό….

γράφει ο Άγγελος Αγγελίδης

απόρροιες Νομοθεσίας που μάλλον άλλοτε εξυπηρετούν επιλεκτικά βοηθώντας και άλλοτε φρενάροντας ή αποτρέποντας καταστάσεις:


Στην εποχή του ΄90 (δημιουργία πίστας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Αιγινίου) φρόντιζαν να μάθουν στο λαό να σέβεται την φύση και το περιβάλλον και έβαλαν τα δυνατά τους να το προστατέψουν και να το σώσουν.
Εκλεισαν πάραυτα την πίστα ταχύτητας Αιγινίου και απαγόρευσαν όλες τις σχετικές της δραστηριότητες.
Υποσχέθηκαν παράλληλα αντισταθμιστικά Προγράμματα οικοτουρισμού και τοπικής ανάπτυξης (πάρκα, περιπατητικός τουρισμός, παρατηρητήρια, δομές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ιχθυοκαλλιέργειες, καταφύγια άγριας πανίδας) αλλά σήμερα δεν λειτουργεί τίποτε από αυτά και βέβαια δεν έγινε τίποτε από αυτά (αλλά η πίστα έκλεισε).
Αγωνίζονται για την σωτηρία του περιβάλλοντος και την προστασία της άγριας φύσης και την ίδια ώρα επιτρέπουν την χρήση λυχνιών υγραερίου ή ηλεκτρισμού έξω στις πλατείες και στα πεζοδρόμια για να ζεσταίνονται οι αντίστοιχοι χώροι των ¨cafe¨ και των ταβερνών αδιαφορώντας και για την κατασπατάληση της πολύτιμης ενέργειας αλλά και για την υγεία των θαμώνων που ευδαιμονούν ρουφώντας στους χειμωνιάτικους μήνες τον ζεστό καφέ τους που ενδεχομένως μέχρι να σερβιριστεί ¨πάγωσε¨ αλλά που παράλληλα ρουφούν με τα πνευμόνια τους και τα καυσαέρια του παρακείμενου υγραερίου και τις σχετικές ακτινοβολίες των λυχνιών που εκπέμπουν κατακέφαλα.
Αγωνίζονται τόσο πολύ για το φυσικό περιβάλλον, για τα πουλιά και την χλωρίδα  αλλά αδιαφορούν για τα καραβάνια των μεγάλων φορτηγών που διασχίζουν τρέχοντας με ταχύτητες επαγγελματικού εξαναγκασμού κατοικημένες περιοχές διασχίζοντας σε καθημερινή βάση χωριά και κωμοπόλεις για να αποφύγουν τα πολλά διόδια των κατά κανόνα αυτοκινητοδρόμων . 
Φροντίζουν για την φύση και το περιβάλλον και περιόρισαν τις αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες σε ορισμένες περιοχές απομακρύνοντας με διάφορα τεχνάσματα (περιορισμοί, επιδοτήσεις, ποσοστώσεις, άδειες) και επιτακτικά τους  αγρότες και τους κτηνοτρόφους από το κύριο και βασικό τους προσοδοφόρο επάγγελμα ωθώντας αυτούς στην ανεργία και σταδιακά στην απραξία και κατά συνέπεια στη φτώχεια και στο μαρασμό.
Αγωνίζονται για τα δίκαια των λαών και των προσφύγων αλλά όταν θίγονται τότε φροντίζουν να στέλνουν τους πρόσφυγες μόνο στις χώρες του Νότου (δηλαδή σε άλλες χώρες).

Αγωνίζονται για την οικονομική ανόρθωση μιας χώρας επιβάλλοντας μόνιμα φόρους και περικοπές εσόδων στους πολίτες και επιδοτώντας την εξαθλιωμένη οικονομικά τάξη χωρίς να φροντίζουν να δημιουργούν θέσεις παραγωγικής εργασίας.  Αγνοούν μάλλον την κύρια επιθυμία του λαού που δεν θέλει να είναι επαίτης και ζητιάνος αλλά θέλει να έχει δουλειά για να χαίρεται το μεροκάματο.