Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 20:00 Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ

 Την Πέμπτη στην Κατερίνη
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ

  Δύο από τα σημαντικότερα έργα γραμμένα από τους επονομαζόμενους μείζονες Έλληνες ποιητές και συγγραφείς, με τη γραφίδα τους να διακρίνεται από έντονο λυρισμό και ιδιαίτερο γλωσσικό πλούτο, το «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη  και το «Πνευματικό Εμβατήριο» του Άγγελου Σικελιανού, μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζει η χορωδία και ορχήστρα της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.
  Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τον φετινό πανελλήνιο εορτασμό του πολέμου του 1940, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου και 5ου λυκείου Κατερίνης (πολυκλαδικό). Υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Κατερίνης και του Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας, Αθλητισμού και Παιδείας (Ο.Π.Π.Α.Π.) Δήμου Κατερίνης.


  Την πολυμελή χορωδία της Εστίας συνοδεύει εικοσιπενταμελής ορχήστρα, σολίστες και αφηγηματικός λόγος με σημείο αναφοράς τα πολεμικά γεγονότα, τον αγώνα, τα δεινά και την αντίσταση του Πιερικού λαού από την εισβολή μέχρι την απελευθέρωση, σε καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία του Ευθύμιου Μαυρίδη.
  Πολύτιμη η συμβολή στην διάνθιση της μουσικής με αναφορές στα  γεγονότα από ιστορικά κείμενα των συγγραφέων και ιστορικών Σωτηρίου Μασταγκά και Νικολάου Σαλπιστή.
  Η όλη εκδήλωση αποτελεί πνευματική παρακαταθήκη και καταξιώνει την προσφορά της Ε.Π.Μ. Κατερίνης στον πολιτιστικό ορίζοντα της Πιερίας.

       Σολίστες η Ρώνια Τοπαλίδου και ο Δημήτριος Χωνός.
       Στην παρουσίαση και στην αφήγηση ο Περικλής Χατζηγιάννης.
       Διευθύνει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης.
       Η είσοδος είναι ελεύθερη.