Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την 104η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό

Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια τιμούμε την 104η  Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό.


Ο εορτασμός της επετείου  είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε για την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση των προγόνων μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ  σε όλους εκείνους  που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας αλλά και σε όσους αγωνίστηκαν στη συνέχεια να «αναστήσουν» την πόλη της Κατερίνης.

Η επέτειος αποτελεί για την Κατερίνη μια σημαντική  γιορτή που ενώνει όλους εμάς τους πολίτες, τονώνοντας την πίστη μας σε αξίες και ιδανικά.

Οι Πιεριείς οφείλουμε να διηγούμαστε την ιστορία των ηρωικών μαχών των  προγόνων μας, να εξυμνούμε την πίστη των Ηρώων της εποχής στην ελευθερία, στα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, στο αίσθημα του πατριωτισμού και της εθνικής ομοψυχίας.

Ας παραδειγματιστούμε από τη θυσία των  πολεμιστών από τη δύναμη ψυχής, από το θάρρος, την τόλμη και την περισσή αγάπη για τον τόπο και τη ΄΄δίψα΄΄ τους για ελευθερία.

Για ένα καλύτερο αύριο να διαφυλάξουμε τα μηνύματα της εποχής και ως οδηγό να πορευτούμε και να αγωνιστούμε ενάντια στις σημερινές προκλήσεις.

Με αυτοπεποίθηση να δουλέψουμε συλλογικά  με ομόνοια, αισιοδοξία και  ελπίδα για να θεμελιώσουμε την Κατερίνη και την ευρύτερη περιοχή της  Πιερίας, τόπο ανάπτυξης,  προόδου και ευημερίας, που θα σέβεται τον πολίτη και θα του παρέχει υπηρεσίες και υποδομές με γνώμονα την καλή ποιότητα της ζωής του.


Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ