Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Σάββατο, 1η Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας - Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη

ΜΗΝΥΜΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

      Η γιορτή για την Παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων είναι μία ακόμη μεγάλη υπενθύμιση, για το χρέος που έχουμε όλοι μας , προς  εκείνους τους ανθρώπους, που μας γέννησαν , μας μεγάλωσαν ,μας μετέδωσαν αρχές και αξίες για να προχωρήσουμε στη ζωή μας με αξιοπρέπεια ,ειλικρίνεια και ανθρωπιά.

    Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας είναι εκείνοι που με τη μεγάλη τους εμπειρία και σοφία στηρίζουν και ενισχύουν την κοινωνία.

  Ανεκτίμητη είναι η προσφορά τους στην κοινωνική ζωή του τόπου μας και η δημιουργική και καρποφόρα πορεία τους σε όλους τους τομείς και σε όλες τις εκφράσεις της ζωής , σίγουρα δεν μπορεί να λησμονηθεί.

     Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας είναι το   παρελθόν και το μέλλον , το δικό μας ,της κοινωνίας ,της πατρίδας μας.

    Ο Δήμος Αλεξάνδρειας στο όραμά του αλλά και στα σχέδιά του για ένα Δήμο ,της ευαισθησίας ,της ανθρωπιάς  και της προόδου έχει τοποθετήσει τη σχέση του και τη συνεργασία του με τους ηλικιωμένους σε πολύ υψηλό επίπεδο .

      Μέσα από το ΚΑΠΗ και τις κατά καιρούς  δράσεις και εκδηλώσεις ,  έχουμε στόχο να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες των ηλικιωμένων ,ιδιαίτερα σε θέματα υγείας , ασφάλισης, απασχόλησης ,φροντίδας, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχαγωγίας.

      Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η  φροντίδα της Δημοτικής Αρχής προς τους ηλικιωμένους θα είναι ουσιαστική και διαρκής αναδεικνύοντας έτσι το χρέος του σεβασμού ,της αγάπης και της στοργής μας για αυτούς .

    Στον καιρό της κρίσης είναι ανάγκη και χρέος ,να σεβαστούμε, να συνεργαστούμε ,να αγαπάμε και να νοιαζόμαστε τους ηλικιωμένους ανθρώπους.

    Με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής στέλνω σε όλες και όλους  έναν εγκάρδιο χαιρετισμό ,ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας πρόσφεραν και μας προσφέρουν με την ευχή να είναι πάντα καλά.

 
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ
 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ