Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Γραμματόσημο από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία o Νισύριος ομογενής μεγιστάνας Τζον Κατσιματίδης

Με το ιδιωτικό του αεροπλάνο θα πετάξει στην Ελλάδα ο ομογενής μεγιστάνας Τζον Κατσιματίδης, προκειμένου να παραστεί την 1η Σεπτεμβρίου στην τιμητική τελετή της
έκδοσης γραμματοσήμου με το πορτρέτο του από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αναφέρει η «Huffington Post».
Οπως γράφεται στην ιστοσελίδα της «Huffington», ο Τζον Κατσιματίδης είναι βαθιά συγκινημένος για τη μεγάλη τιμή εκ μέρους της πατρίδας του και σκουπίζει με το μαντήλι τα δάκρυα της συγκίνησης. Τι κι αν διαθέτει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια στα πορτφόλιο των επενδύσεων της εταιρείας του READ APPLE GROUP, που ποικίλλουν από ενεργειακές επενδύσεις μέχρι σούπερ μάρκετ και αεροπλάνα; Τι κι αν πίνει πρωινό με τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Χίλαρι Κλίντον κατά περίπτωση; Τι κι αν φιλοξενεί κάθε εβδομάδα τις μεγαλύτερες πολιτικές προσωπικότητες των ΗΠΑ στο ραδιοφωνικό του πρόγραμμα;
Ο ίδιος παραμένει το ταπεινό αγόρι που ξεκίνησε στα σπάργανα έξι μηνών στην αγκαλιά των γονιών του από τη Νίσυρο για να κατακτήσει το μεγάλο αμερικάνικο όνειρο, μα δε λησμόνησε ποτέ τις ρίζες του.
Σε συνέντευξή του στην «Huffington Post» τονίζει ότι η επιλογή του να γίνει γραμματόσημο από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία του «προκαλεί κύματα υπερηφάνειας», καθώς «θα αποτελεί καταξίωση για τους γονείς και τους προγόνους μου που θα βλέπουν από ψηλά την εν λόγω διάκριση κι αυτό μου προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση».
Στην ερώτηση της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη αν αισθάνεται πως αυτή η τιμή του δημιουργεί υποχρεώσεις, ο κ. Κατσιματίδης απάντησε πως αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή «αλλά όχι υποχρέωση, καθώς ανέκαθεν έκανα τα πάντα για να βοηθήσω τη χώρα των γονιών μου και των προγόνων μου. Δεν έπαψα να νιώθω βαρύ το χρέος προς τη γενέτειρά μου ούτε μια στιγμή».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κατσιματίδης δεν δίστασε να σχολιάσει και τα πολιτικά τεκταινόμενα στις ΗΠΑ, με τη μάχη της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ να τον βρίσκει σε δύσκολη θέση, καθώς έχει προσωπικές σχέσεις και με τους δύο.
«Αν οι εκλογές διεξάγονταν αύριο, η Χίλαρι θα νικούσε. Αλλά απομένουν δύο μήνες ως την ημέρα της κάλπης και όλα θα κριθούν στις 26 Σεπτεμβρίου από την τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο αντιπάλων. Και οι δύο υποψήφιοι είναι φίλοι μου και θα χαρώ για τη νίκη τους», ανέφερε ο Ελληνοαμερικανός μεγιστάνας.
Ο κ. Κατσιματίδης αποκάλυψε πως βλέπει ακόμα τον εαυτό του μέσα στην πολιτική κονίστρα των ΗΠΑ καθώς όπως αποκάλυψε θα ξαναθέσει υποψηφιότητα για την Δημαρχία της Νέας Υόρκης. «Νομίζω ότι θα τρέξω άλλη μια τελευταία φορά ως υποψήφιος στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης. Το απαιτούν οι συνθήκες και η ανήσυχη φύση μου», απάντησε στην σχετική ερώτηση.
Ο Τζον Κατσιματίδης είναι παιδί μεταναστών από τη Νίσυρο, ενώ ήταν μόλις 6 μηνών όταν έφθασε στις ΗΠΑ. Μεγάλωσε δύσκολα, σε μια φτωχογειτονιά του Χάρλεμ. Και σίγουρα, όταν έπιασε την πρώτη του δουλειά ως βοηθός σε ένα τοπικό μανάβικο, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσο θεαματική θα ήταν η μετεξέλιξή του σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη νέα του πατρίδα.

www.ggae.gr/ekirikas.com


 Πηγή:www.dimokratiki.gr