Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Το Άθλημα της Πάλης για μικρούς και μεγάλους

Από του Προπονητές του Γ.Α.Σ Οι Ολύμπιοι Κατερίνης Μπατάλα Βασίλη και
Παπακωνσταντίνου Κώστα
(Πρωταθλητές Ελλάδος , Μέλη Εθνικής Ομάδας Ελληνορωμαϊκής , Προπονητές Εθνικής Ομάδας Πάλης στην Άμμο, με Δίπλωμα Προπονητή από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού)

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους η εκπαίδευση στην Πάλη είναι μια σπουδαία δραστηριότητα για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά. 

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ 

Η εκπαίδευση στην Πάλη είναι σαν την ασφάλιση. Μπορεί να ελπίζετε πως τα παιδιά σας ποτέ δε θα το χρειαστούν, αλλά θα είστε ευτυχείς αν ξέρετε ότι μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους όταν παραστεί ανάγκη. Η Πάλη ως άθλημα υφίσταται από τότε που ο άνθρωπος έκανε την εμφάνιση του στη γη. Κάθε πολιτισμός της παγκόσμιας ιστορίας περιλαμβάνει το αγώνισμα της πάλης ως μέσο ψυχαγωγίας είτε ως μέσο εξάσκησης για αυτοάμυνα. 

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ 

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της αυτό-πειθαρχίας. Η Πάλη είναι παγκοσμίως γνωστή για την ικανότητά της να δημιουργεί την πειθαρχεία στα παιδιά. Αυτή η πειθαρχία έρχεται με τη μορφή της εστίασης, της συγκέντρωσης και του σεβασμού. Αυτές είναι δεξιότητες που διδάσκονται μέσω της κατάρτισης στην Παλη. Αυτές οι αρετές μεταφέρονται και σε άλλες πτυχές της ζωής του παιδιού συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς του στο σπίτι και το σχολείο. 


ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ 

Το Άθλημα της Πάλης είναι ιδανικό ώστε για να δώσουν στο παιδί θετική στάση και νικηφόρα διάθεση. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε και αυτό το προτέρημα στο φέρσιμό του. 


ΥΓΕΙΑ, ΦΟΡΜΑ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 

Πάνε χέρι χέρι με την Πάλη . 

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι σταματούν τα διάφορα προγράμματα γυμναστικής είναι ότι βαριούνται. 

Η Πάλη διαθέτει τεράστια ποικιλομορφία κατάλληλων ασκήσεων για τα παιδιά (τους εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους) που μπορούν να κρατούν το ενδιαφέρον πάντα υψηλά. Επιπλέον, είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να συνεχιστεί σε όλη τη ζωή τους. Είναι ένας τρόπος ζωής και όχι απλά μια άσκηση. 

Λόγω της φύσης της Πάλης, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν πως η εξάσκηση σε αυτή απαιτεί ιδιαίτερη συγκέντρωση και εστίαση. 

Μερικοί ανησυχούν για το πως η Πάλη θα ενισχύσει την αίσθηση της βίας και θα βοηθήσει τις δεξιότητες που χρειάζονται για να βλάπτουν τους άλλους. Η πάλη επιτυγχάνει ακριβώς το αντίθετο. Ένα κοινό χαρακτηριστικό των θητών είναι ότι δεν έχουν αυτοέλεγχο, αλλά και δεν ξέρουν πως να διαχειρίζονται το θυμό τους. Η Πάλη εξαλείφουν αυτά τα προβλήματα διότι βοηθούν στη μείωση του στρες , βελτιώνουν τη συγκέντρωση και τον έλεγχο και διδάσκουν το σεβασμό προς τους άλλους. 

Υπό την έννοια αυτή, βοηθούν επίσης τα παιδιά που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, διότι τους δίνουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για την καταπολέμηση της παρενόχλησης πριν από την έναρξή της. 

Οι παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η εκπαίδευση τις Πάλης είναι τόσο σημαντική για τα παιδιά όλων των ηλικιών. 

Ο κόσμος μας αλλάζει και πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις που θα συναντήσουν στην πορεία της ζωής τους. Η Πάλη προσφέρει πολλά από τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο άνθρωπος για να πετύχει σε όλους τους τομείς της ζωής. 

Τα παιδιά χρειάζονται τη θετική διέξοδο. Το Άθλημα της Πάλης εκπληρώνει απόλυτα αυτήν την ανάγκη. 


Ο Πλούταρχος χαρακτηρίζει την πάλη ως:
τεχνικώτατον και πανουργότατον των αθλημάτων 


Πού θα απευθυνθώ για εγγραφή; 

Γ.Α.Σ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Κλειστό Γυμναστήριο ΤΕΙ Κατερίνης 

Κανελλοπούλου 2 Έναντι ΕΟΠΠΥ (Παλιό ΙΚΑ)



Υπεύθυνοι εγγραφών- Πληροφορίες: 
Μπατάλας Βασίλης , τηλ: 6945260381
Παπακωνσταντίνου Κώστας , τηλ: 69473714994 

Για το Δ.Σ 
Πρόεδρος Καλαϊτζίδης Γεώργιος , 6972022985
Αντιπρόεδρος Γκούνας Αθανάσιος , 6979003332