Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Μετά από το πραγματικά καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο ο καιρός από αύριο φαίνεται να εναρμονίζεται με την εποχή του και να μπαίνει σε άκρως φθινοπωρινό μοτίβο. Όπως σας ενημερώσαμε και χθες αιτία για αυτή την αλλαγή θα είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο αυτήν την ώρα κινείται από την βορειοδυτική Ιταλία προς την χώρα μας και θα αλλάξει ριζικά το καιρικό σκηνικό με βροχές τοπικά έντονες καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας .



Να τονίσουμε ότι για τη Δευτέρα (19.9) τα περισσότερα φαινόμενα θα σημειωθούν αρχικά στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο στην Δυτική Στερεά στην Πελοπόννησο  και από το μεσημέρι και μετά στην Μακεδονία και την Θράκη. Στις προαναφερθείσες περιοχές δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες -νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 6 και στο Αιγαίο και τα 7 Beaufort.Η θερμοκρασία σε πτώση  θα φτάσει στα βόρεια τους 27-28 βαθμούς στα κεντρικά τους 32-33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

 
Επιμέλεια: meteo-news.gr